Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Σε χαμηλό εξαμήνου οι εξαγωγές αμερικανικού LNG καθώς η πανδημία συρρικνώνει τη ζήτηση

Σε χαμηλό εξαμήνου οι εξαγωγές αμερικανικού LNG καθώς η πανδημία συρρικνώνει τη ζήτηση
Οι ροές φυσικού αερίου προς τα εργοστάσια εξαγωγής LNG στις ΗΠΑ μειώθηκαν από τα ρεκόρ των 9,5 δισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών την ημέρα στα τέλη Μαρτίου στα 5,6 bcfd αυτήν την εβδομάδα

 

Οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το ένα τρίτο από τότε που οι κυβερνήσεις άρχισαν να επιβάλλουν lockdowns για να σταματήσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.


Οι τιμές του φυσικού αερίου σε όλο τον κόσμο έχουν μειωθεί καθώς τα lockdowns  συμπίεσαν τη ζήτηση ενέργειας, ακόμη και όταν η ισχυρή παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενίσχυσε την προσφορά. Οι τιμές του φυσικού αερίου είναι πιο ακριβές τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες από ό, τι στην Ευρώπη για πρώτη φορά σε μια δεκαετία.
Οι αγοραστές στην Ασία και την Ευρώπη έχουν ήδη ακυρώσει πάνω από 20 φορτία αμερικανικού LNG για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και αναμένονται περισσότερες ακυρώσεις.

Οι ροές φυσικού αερίου προς τα εργοστάσια εξαγωγής LNG στις ΗΠΑ μειώθηκαν από τα ρεκόρ των 9,5 δισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών την ημέρα στα τέλη Μαρτίου σε χαμηλό εξαμήνου στα 5,6 bcfd αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με την Refinitiv.
Αυτό το επίπεδο θα εξακολουθεί να είναι το ρεκόρ του μέσου όρου 5,0 bcfd πέρυσι.
"Η χωρητικότητα αμερικανικού LNG έχει ξεκινήσει μια πτώση ως απάντηση στις δυνάμεις της αγοράς που επιδεινώθηκαν από το COVID-19 », δήλωσε ο Terrell Benke,  της IHS Markit.

Ο αριθμός των σκαφών που μετέφεραν LNG στις ΗΠΑ αυξήθηκε στα 74 τον Ιανουάριο, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία. Ωστόσο, τα στοιχεία της Refinitiv ανέφεραν ότι ο αριθμός των πλοίων που μεταφέρουν LNG στις ΗΠΑ μειώθηκε στα 62 τον Απρίλιο και  βρισκόταν κοντά σε χαμηλό οκτώ μηνών στα 50 τον Μάιο.

"Πολλά φορτία LNG των ΗΠΑ ... που βρίσκονται σε πλοία σήμερα φορτώθηκαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, όταν οι προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης και οι προθεσμιακές τιμές ήταν σημαντικά πιο υποστηρικτικές", δήλωσε ο Ross Wyeno, επικεφαλής της ομάδας για την ανάλυση LNG στην S&P Global Platts.
Σύμφωνα με τους αναλυτές οι αγοραστές θα συνεχίσουν να ακυρώνουν φορτία για το υπόλοιπο καλοκαίρι, καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ διαπραγματεύονταν υψηλότερα από το αντίστοιχο ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς έως τον Σεπτέμβριο.
«Οι ακυρώσεις φορτίου είναι πιθανό να αυξηθούν δραματικά τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο καθώς η ευρωπαϊκή αποθήκευση φυσικού αερίου πλησιάζει τη χωρητικότητα», δήλωσε ο Wyeno.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης