Πετρέλαιο

V.Alekperov (Lukoil): Θα ξεπεράσουμε τον κύκλο των χαμηλών τιμών πετρελαίου

V.Alekperov (Lukoil): Θα ξεπεράσουμε τον κύκλο των χαμηλών τιμών πετρελαίου
Το 2020 έφερε στη βιομηχανία πετρελαίου ένα σοκ με τη μορφή καταστροφικής μείωσης της ζήτησης υδρογονανθράκων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Ο Vagit Alekperov, πρόεδρος της Lukoil, είναι πεπεισμένος ότι η εταιρεία θα ξεπεράσει με επιτυχία τον κύκλο των χαμηλών τιμών του πετρελαίου και θα συνεχίσει να εφαρμόζει τη στρατηγική της, δήλωσε σε δήλωσή του στην ετήσια έκθεση της εταιρείας που κυκλοφόρησε χθες (26/5).
«Είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε με επιτυχία τον επόμενο κύκλο τιμών και θα συνεχίσουμε την εφαρμογή της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας και της βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης» συμπλήρωσε.
Ο Alekperov τόνισε ότι η δημιουργία της αξίας των μετόχων παραμένει ο βασικός στόχος της εταιρείας σε οποιοδήποτε μακροοικονομικό περιβάλλον. Υπενθύμισε ότι το 2020 έφερε στη βιομηχανία πετρελαίου ένα σοκ με τη μορφή καταστροφικής μείωσης της ζήτησης υδρογονανθράκων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Αυτό είχε εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο στις τιμές του πετρελαίου και στον όγκο παραγωγής, τόσο για οικονομικούς λόγους όσο και στο πλαίσιο διεθνών συμφωνιών. Η εταιρεία χαρακτηρίζεται από υψηλή λειτουργική και οικονομική ευελιξία, χαμηλό κόστος παραγωγής, υψηλό επίπεδο κάθετης ολοκλήρωσης και πολύ ισχυρή οικονομική θέση» επισήμανε.
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε βελτιώσει σημαντικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δομής παραγωγής μας και των παραγόμενων προϊόντων πετρελαίου».
Στο τέλος του 2017, η Lukoil ενέκρινε ένα μεσοπρόθεσμο αναπτυξιακό σχέδιο για την εταιρεία για την περίοδο 2018-2020, καθώς και μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για την περίοδο 2018-2027, η οποία καθόρισε μια σταθερή αύξηση των μερισμάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης