Π. Νίκου (Volterra) στη Die Welt: Στα τέλη του 2020 σε λειτουργία η επένδυση με τη ΔΕΗΑΝ

Π. Νίκου (Volterra) στη Die Welt: Στα τέλη του 2020 σε λειτουργία η επένδυση με τη ΔΕΗΑΝ
Σημαντική ευκαιρία το κλίμα της χώρα για να υλοποιηθούν με επιτυχία οι στόχοι του ΕΣΕΚ, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας

Το μέλλον της Volterra σε ένα πράσινο περιβάλλον ανέλυσε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πάνος Νίκου, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Αναφέρθηκε εκτενώς στη συμφωνία με τη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Η επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ των δύο εταίρων περιλαμβάνει δύο αιολικά των 16 MW και εν συνεχεία την κατασκευή άλλων δύο ισχύος 53,7 MW με 15 ανεμογεννήτριες και νέο υποσταθμό. Τα έργα θα τεθούν σε λειτουργία το 2020» ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και μιας μελλοντικής συνεργασίας με τη ΔΕΗ.
Συνεχίζοντας τις τοποθετήσεις του για τις ΑΠΕ, εξήρε το κλίμα της χώρας που έχει ηλιοφάνεια, θεωρώντας το ως μια σημαντική ευκαιρία για να επιτύχει η Ελλάδα τους κλιματικούς της στόχους.
Μάλιστα, χαρακτήρισε θετικές τις προοπτικές για τον ελληνικό ενεργειακό τομέα σε όρους προσέλκυσης επενδύσεων δεδομένων και των στόχων που έχουν τεθεί στο ΕΣΕΚ.
Αναφορικά με το target model, υπογράμμισε ότι με τον τρόπο αυτό οι προμηθευτές και οι μεγάλοι καταναλωτές θα μπορέσουν να διαχειρίζονται καλύτερα τα χαρτοφυλάκιά τους. «Χρειάζεται επαρκής εποπτεία από τις αρχές και αποφυγή στρεβλώσεων» τόνισε.
Τέλος, ο κ. Νίκου επεσήμανε το στίγμα που έχει αφήσει η εταιρεία στην ενεργειακή αγορά, λέγοντας ότι: «Σήμερα, η εταιρεία εξυπηρετεί χιλιάδες καταναλωτές ανά την Ελλάδα με πάνω από 1 εκατ. μεγαβατώρες ετησίως. Η Volterra ήταν η πρώτη που παρείχε πλήρη διαφάνεια στην τιμολόγηση, δίχως χρονικές δεσμεύσεις και με μηνιαία τιμολόγηση»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης