Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο αέρα η Φάση 1 της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ - Κίνας: Το Πεκίνο απειλεί με πάγωμα στις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων

Στο αέρα η Φάση 1 της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ - Κίνας: Το Πεκίνο απειλεί με πάγωμα στις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (29/5/2020) κυρώσεις κατά της Κίνας
Με αντίμετρα απειλεί τις ΗΠΑ η Κίνα με αφορμή τις κυρώσεις που ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (29/5/2020) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump.
«Θα απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε κυρώσεις από τις ΗΠΑ με ισχυρά αντίμετρα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σημειώνεται ότι o Trump με μήνυμά του προς τους Αμερικανούς, το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε ότι ως συνέπεια της κινεζικής νομοθεσίας, ακυρώνει το προτιμησιακό καθεστώς που απολάμβανε το Χονγκ Κονγκ, τόσο όσον αφορά το καθεστώς έκδοσης υπόπτων όσο και των ελέγχων εξαγωγών, θα επιβάλει κυρώσεις σε αξιωματούχους στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ για τον άμεσο ή έμμεσο ρόλο τους στον περιορισμό της αυτονομίας της περιφέρειας και θα απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ αλλοδαπών από την Κίνα, κυρίως φοιτητών, για λόγους εθνικής ασφάλειας.
«Η Κίνα θα υπερασπιστεί αποφασιστικά τα συμφέροντα της για την ασφάλεια και την ανάπτυξη» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών μέσων ενημέρωσης, η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να παγώσει τις εισαγωγές κάποιων γεωργικών προϊόντων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης