Ενέργεια

Deal 19 δισ. δολ. της Qatar Petroleum με Daewoo, Hyundai και Samsung για την ναυπήγηση πάνω από 100 πλοίων LNG

Deal 19 δισ. δολ. της Qatar Petroleum με Daewoo, Hyundai και Samsung για την ναυπήγηση πάνω από 100 πλοίων LNG
Tο μεγαλύτερο πρόγραμμα ναυπηγικής LNG στην ιστορία
Η Qatar Petroleum (QP) ανακοίνωσε τη Δευτέρα 6/1/2020 ότι έχει υπογράψει συμφωνίες με τα ναυπηγεία «Big 3» της Νότιας Κορέας για την εξασφάλιση περισσότερων από 100 πλοίων που κοστίζουν πάνω από 70 δισεκατομμύρια riyals Κατάρ (19,23 δισεκατομμύρια δολάρια).

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν με την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, την Hyundai Heavy Industries και τη Samsung Heavy Industries θα καταλάβουν μεγάλο μέρος της κατασκευαστικής ικανότητας πλοίου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) έως το 2027.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, που περιγράφεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο της QP ως το μεγαλύτερο πρόγραμμα ναυπηγικής LNG στην ιστορία, οι τρεις εταιρείες θα διατηρήσουν ένα μεγάλο μέρος της ικανότητας κατασκευής πλοίων LNG για την Qatar Petroleum έως το έτος 2027.

«Έχουμε εξασφαλίσει περίπου το 60% της παγκόσμιας ναυπηγικής ικανότητας LNG έως το 2027 για να καλύψουμε τις απαιτήσεις στόλου αερομεταφορέων LNG τα επόμενα 7-8 χρόνια, τα οποία θα μπορούσαν να φτάσουν σε 100+ νέα πλοία με αξία προγράμματος άνω των 70 δισεκατομμυρίων riyals» δήλωσε ο Saad al-Kaabi, διευθύνων σύμβουλος της QP και υπουργός ενέργειας του Κατάρ.

Η QP, ο κρατικός παραγωγός LNG και κορυφαίος προμηθευτής καυσίμου στον κόσμο, θέλει να αυξήσει την παραγωγή σε περίπου 126 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2027 από τα σημερινά 77 mtpa.
Οι εργασίες εξερεύνησης στο διευρυμένο έργο North Field έδειξαν επιβεβαιωμένα αποθέματα φυσικού αερίου που υπερβαίνουν τα 1.760 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, δήλωσε ο Kaabi τον Νοέμβριο.

«Προχωράμε πλήρως με τα έργα επέκτασης του North Field», δήλωσε τη Δευτέρα.
"Οι συμφωνίες θα διασφαλίσουν την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε στις μελλοντικές απαιτήσεις στόλου LNG για να υποστηρίξουμε την αναπτυσσόμενη ικανότητα παραγωγής LNG και τις μακροπρόθεσμες απαιτήσεις αντικατάστασης στόλου."

Αν και τα σχέδια για έναρξη της παραγωγής από τις νέες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου αναβλήθηκαν έως το 2025, λόγω καθυστέρησης στη διαδικασία υποβολής προσφορών και των επιπτώσεων του κορωνοϊού, ο Kaabi είχε δηλώσει στο Reuters τον Απρίλιο ότι η εταιρεία του δεν θα μειώσει το σχέδιο κατασκευής έξι νέων γραμμών παραγωγής LNG.



www.wolrdenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης