Επενδύσεις 4 δισ. ευρώ της Iberdrola στην Γαλλία των επόμενη τετραετία

Επενδύσεις 4 δισ. ευρώ της Iberdrola στην Γαλλία των επόμενη τετραετία
Μεγάλα σχέδια στην ατζέντα των επενδύσεων της ισπανικής εταιρείας για την αγορά της Γαλλίας

Στα 4 δισ. ευρώ ανέρχονται οι επενδύσεις της Iberdrola στην Γαλλία των επόμενη τετραετία, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Η Iberdrola δήλωσε ότι έχει ήδη επενδύσει 2,4 δισ. ευρώ στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο του Saint-Brieuc και στα άμεσα σχέδιά της είναι η επένδυση σε νέα χερσαία αιολικά πάρκα και εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών.
Τέλος, περιλαμβάνεται και η συμμετοχή της σε μελλοντικές δημοπρασίες δυναμικότητας σε υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Το Deal 100 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της Aalto Power

Η Iberdrola έκλεισε μια συναλλαγή για την απόκτηση της γαλλικής εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Aalto Power για 100 εκατομμύρια ευρώ.
Η Aalto Power διαθέτει ήδη 118MW αιολικής ενέργειας στην ξηρά και ένα χαρτοφυλάκιο έργων 636 MW αιολικής ενέργειας στην ξηρά σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.
Η συμφωνία, η οποία υπόκειται στην έγκριση του γαλλικού Υπουργείου Οικονομίας, αποτελεί μέρος της δέσμευσης της Iberdrola να «ενισχύσει την παρουσία και την ανάπτυξή της» στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Γαλλίας.
Η ισπανική εταιρεία ενέργειας σχεδιάζει να έχει ένα εκατομμύριο πελάτες στη γαλλική λιανική αγορά ενέργειας έως το 2023 και είπε ότι θα συνεχίσει να αναζητά περαιτέρω ευκαιρίες ανάπτυξης τους επόμενους μήνες.
Η εξαγορά του Aalto είναι μέρος του σχεδίου της Ibedrola να πραγματοποιήσει ένα «επίπεδο ρεκόρ» επένδυσης 10 δισ. ευρώ φέτος.
Στη Γαλλία, η Iberdrola αναπτύσσει ήδη το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Saint-Brieuc, αποκτώντας το 100% του έργου τον Μάρτιο, το οποίο θα απαιτήσει συνολική επένδυση 2,5 δισ. ευρώ.
Το έργο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας 496 MW θα ξεκινήσει την κατασκευή του το 2021 και θα τεθεί σε λειτουργία το 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης