Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Υποχώρησαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης

ΕΙΑ: Υποχώρησαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης
Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 29 Μαΐου σε 532,3 εκατ. βαρέλια
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, αλλά τα αποθέματα ντίζελ αυξήθηκαν καθώς η ζήτηση καυσίμων παραμένει μειωμένη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Τετάρτη 3/6/2020 η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Οι περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς στις κινήσεις για να περιορίσουν την εξάπλωση του COVID-19, αλλά η δραστηριότητα αυξάνεται αργά. Τα αποθέματα αργού έχουν μειωθεί, αλλά η κατανάλωση δεν συμβαδίζει με τη διύλιση της παραγωγής, ενισχύοντας τα αποθέματα.

Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 29 Μαΐου σε 532,3 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 3 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 9,9 εκατομμύρια βαρέλια σε 174,3 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για κατασκευή 2,7 εκατομμυρίων βαρελιών.
Η συνολική ζήτηση για ντίζελ και παρόμοια καύσιμα είναι 13% χαμηλότερη από την προηγούμενη χρονιά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

«Αυτός ο πρωταρχικός αριθμός είναι πραγματικά σημαντικός για το ντίζελ και πρέπει να ανησυχεί», δήλωσε ο Tony Headrick, αναλυτής ενεργειακών αγορών στην CHS Hedging. «Αυτή η αύξηση των προϊόντων, ιδίως των καυσίμων ντίζελ, έχει μέχρι στιγμής προκαλέσει επιβάρυνση στην αγορά.»

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν λίγο μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, αυξήθηκαν 1 σεντ στα 36,82 $ το βαρέλι στις 10:57 π.μ. EDT (1457 GMT).
Τα συμβόλαια πετρελαίου θέρμανσης, που αντικατοπτρίζουν τις αγορές απόσταξης, μειώθηκαν κατά 2,6%.
Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις για 1 εκατ. βαρέλια.

Οι εισαγωγές μειώθηκαν από την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας που βασίστηκε στις αφίξεις μεγάλων δεξαμενόπλοιων αργού από τη Σαουδική Αραβία, αλλά οι συνολικές εισαγωγές ήταν ακόμη υψηλότερες τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 639.000 βαρέλια την ημέρα στα 6,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων αυξήθηκαν 0,5 εκατοστιαίες μονάδες, ανέφερε η ΕΙΑ.



www.wordlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης