Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Δεν θα χρειαστεί να επέμβει ο στρατός – Πυρά Mattis κατά του προέδρου των ΗΠΑ

Trump: Δεν θα χρειαστεί να επέμβει ο στρατός – Πυρά Mattis κατά του προέδρου των ΗΠΑ
Είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που προσπαθεί να διχάσει τον αμερικανικό λαό είπε ο πρώην υπ.Άμυνας των ΗΠΑ
Την θέση ότι δεν θα χρειαστεί να επέμβει ο στρατός προκειμένου να καταστείλει τις διαδηλώσεις και τις ταραχές στις πόλεις των ΗΠΑ λόγω της δολοφονίας του 46χρονου Αφροαμερικανού George Floyd διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ο Trump αφού κατηγόρησε τους κυβερνήτες των Πολιτειών για ανικανότητα και για νωθρότητα όσον αφορά την αντιμετώπιση των διαδηλωτών και τους καλούσε να ζητήσουν τη συνδρομή της Εθνοφρουράς, απείλησε πρόσφατα να κατεβάσει στο δρόμο το στρατό προκειμένου να ελέγξουν τους διαδηλωτές.
Χθες όμως ο πρόεδρος των ΗΠΑ τα γύρισε.
«Εξαρτάται, δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να το κάνουμε» υποστήριξε ο Trump απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Newsmax εάν σκοπεύει πράγματι να στείλει τον στρατό σε αμερικανικές πόλεις για να καταστείλει τις διαδηλώσεις, που σημαδεύτηκαν σε αρκετές περιπτώσεις από βίαια επεισόδια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του George Floyd.

Σφοδρή επίθεση Mattis

Πυρά κατά του Trump εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Jim Mattis, ο οποίος είχε παραιτηθεί το 2018 από τη θέση του διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Trump να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.
Ο Mattis κατηγόρησε τον Trump ότι είναι ο πρώτος πρόεδρος των  ΗΠΑ που επιχειρεί να διχάσει την Αμερική.
«Ο Donald Trump είναι, όσο ζω, ο πρώτος πρόεδρος που δεν προσπαθεί να ενώσει τον αμερικανικό λαό — δεν προσποιείται καν ότι προσπαθεί να τον ενώσει.
Αντ’ αυτού, προσπαθεί να μας διχάσει.
Είμαστε μάρτυρες των συνεπειών αυτής της τριετούς εσκεμμένης προσπάθειας» αναφέρει σε γραπτή τοποθέτηση του ο Mattis, ο οποίος για πρώτη φορά επιτίθεται κατά του Trump.
«Παρακολούθησα τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας με οργή και φρίκη» υπογραμμίζει ο Mattis, τασσόμενος υπέρ των διαδηλωτών που απαιτούν, όπως επισημαίνει, ισότητα δικαιωμάτων.
«Δεν πρέπει να αφήσουμε την προσοχή μας να διασπαστεί από μια χούφτα παραβάτες του νόμου.
Οι διαδηλώσεις καθορίζονται από τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους με αρχές που επιμένουν ότι πρέπει να αρθούμε στο ύψος των αξιών μας.
Πρέπει να απορρίψουμε και να ζητήσουμε να λογοδοτήσουν εκείνοι που βρίσκονται στην εξουσία και γελοιοποιούν το Σύνταγμά μας» τόνισε ο Mattis, αναφέροντας πως το να «στρατιωτικοποιηθεί η απάντηση μας, όπως είδαμε στην Ουάσινγκτον, αποτελεί τη βάση για μια σύγκρουση μεταξύ του στρατού και της κοινωνίας των πολιτών».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης