Πετρέλαιο

Φορτίο πετρελαίου της Chevron εμπλέκεται στις κυρώσεις των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα

Φορτίο πετρελαίου της Chevron εμπλέκεται στις κυρώσεις των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα
Η Chevron είναι ο τελευταίος παραγωγός πετρελαίου των ΗΠΑ που δραστηριοποιείται στη Βενεζουέλα
Ένα φορτίο αργού πετρελαίου της Chevron Corp έχει εμπλακεί στις αμερικανικές κυρώσεις σε ναυτιλιακές εταιρείες για παραβίαση των περιορισμών στην επιχειρηματική δραστηριότητα με τη Βενεζουέλα, επιβεβαίωσε η εταιρεία την Παρασκευή 5/6/2020.

Η Adamant Maritime Ltd, ιδιοκτήτης του σούπερ-τάνκερ (VLCC) Seahero τιμωρήθηκε από το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη για μεταφορά φορτίου Βενεζουέλας τον Φεβρουάριο. Το πλοίο κατευθύνεται προς την Ασία αφού σταμάτησε πρόσφατα σε Τρινιντάντ και Τομπάγκο, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης σκαφών.

Το δεξαμενόπλοιο βρίσκεται σε βραχυπρόθεσμη ναύλωση και «εκτελεί ταξίδι που δεν σχετίζεται με τη Βενεζουέλα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Chevron, Ray Fohr. «Συνεργαζόμαστε με τις κατάλληλες κυβερνητικές υπηρεσίες για να διασφαλίσουμε τη συμμόρφωση με τους νόμους και τους κανονισμούς των ΗΠΑ», συμπλήρωσε.

Η Chevron είναι ο τελευταίος παραγωγός πετρελαίου των ΗΠΑ που δραστηριοποιείται στη Βενεζουέλα.

Έβαλε το πλοίο σε ναύλο έξι μηνών πριν από μια εβδομάδα, πριν από τις κυρώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στην Adamant Maritime και τρεις άλλες ναυτιλιακές εταιρείες για τη μεταφορά πετρελαίου της Βενεζουέλας, η τελευταία κλιμάκωση στην προσπάθεια της Ουάσινγκτον να εκδιώξει τον Πρόεδρο Nicolas Maduro, διακόπτοντας τις εξαγωγές αργού της χώρας του ΟΠΕΚ.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης