Πετρέλαιο

Εγκρίθηκε ομόφωνα η συμφωνία: Και τον Ιούλιο η μείωση παραγωγής πετρελαίου από τον OPEC+

Εγκρίθηκε ομόφωνα η συμφωνία: Και τον Ιούλιο η μείωση παραγωγής πετρελαίου από τον OPEC+
Η συμφωνία εγκρίθηκε ομόφωνα, όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Τα μέλη του ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες συμφώνησαν να παρατείνουν μέχρι τα τέλη Ιουλίου τις περικοπές στην παραγωγή τους ώστε να σταθεροποιηθεί η τιμή του μαύρου χρυσού.

Ο ΟΠΕΚ+ ζήτησε επίσης από χώρες όπως η Νιγηρία και το Ιράκ, που είχαν υπερβεί την ποσόστωση τον Μάιο και τον Ιούνιο, να αντισταθμίσουν αυτήν την αύξηση στην παραγωγή τους κάνοντας επιπρόσθετες περικοπές από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

«Έχουμε μια πολύ καλή ατμόσφαιρα μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ και των άλλων, που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ», δήλωσε νωρίτερα ο Μοχάμεντ Αρκάμπ, ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας, της χώρας που ασκεί αυτήν την περίοδο την προεδρία του Οργανισμού.

Σε δηλώσεις του ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak ανέφερε πως ο Απρίλιος ήταν ο χειρότερος μήνας στην ιστορία για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου. 

Τα τεράστια αποθέματα στις ΗΠΑ επηρεάζουν επίσης τις τιμές, δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής της CMC Markets, Michael McCarthy.

Τα επίσημα στοιχεία στις ΗΠΑ την Τετάρτη έδειξαν ότι τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια, σχεδόν τριπλασιαστικά από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ τα αποθέματα προϊόντων απόσταξης αυξήθηκαν κατά 9,9 εκατομμύρια βαρέλια, ή σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερο από το αναμενόμενο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης