Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η TEPCO Renewable θα δαπανήσει έως 18 δισ. δολάρια έως το 2035 για πράσινη ενέργεια

Η TEPCO Renewable θα δαπανήσει έως 18 δισ. δολάρια έως το 2035 για πράσινη ενέργεια
Η ιαπωνική εταιρεία θα επενδύσει σε υπεράκτια αιολικά πάρκα στη Νοτιοανατολική Ασία, Βόρεια Αμερική
Η TEPCO Renewable Power, μια μονάδα της Tokyo Electric Power Company Holdings, σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου 1-2 τρισεκατομμύρια γιεν (9-18 δισεκατομμύρια δολάρια) για την ανάπτυξη 6-7 gigawatts (GW) υπεράκτιας αιολικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας έως το 2035, δήλωσε ο πρόεδρος της.

«Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τα κέρδη μας στα 100 δισεκατομμύρια γιεν το 2030 από 40 δισεκατομμύρια γιεν τώρα» μέσω των επενδύσεων, δήλωσε ο Seiichi Fubasami, πρόεδρος της TEPCO Renewable Power, την περασμένη εβδομάδα στο Reuters.

Η μητρική της TEPCO, η οποία αγωνίζεται για την επανεκκίνηση πυρηνικών σταθμών μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα του 2011, δήλωσε το 2018 ότι θα αναπτύξει 2-3 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και 2-3 GW υδροηλεκτρικής ενέργειας στο εξωτερικό για να βοηθήσει την ανανεώσιμη ενέργεια να γίνει μια βασική πηγή ενέργειας.
«Παραμένουμε στο στόχο παρά την πανδημία COVID-19», δήλωσε ο Fubasami, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του σχεδιάζει να αναλάβει περίπου 50% μερίδιο στα έργα.

Η TEPCO Renewable διαθέτει 9,9 GW δυναμικότητας παραγωγής ενέργειας, κυρίως υδροηλεκτρικής στην Ιαπωνία. Τα πρόσθετα περιουσιακά στοιχεία θα αυξήσουν την ικανότητα ανανεώσιμης ενέργειας στο 25% της συνολικής χωρητικότητας του ομίλου, από το 20% τώρα.
«Η Νοτιοανατολική Ασία και η Βόρεια Αμερική είναι οι βασικοί στόχοι μας για υπεράκτια αιολική ενέργεια, ενώ η Νοτιοανατολική Ασία είναι το επίκεντρό μας για υδροηλεκτρικό», συμπλήρωσε.

Η υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας της Ιαπωνίας αναμένεται να απογειωθεί αφού η κυβέρνηση θέσπισε νόμο πέρυσι για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη αιολικών πάρκων.
Η TEPCO και η Orsted, η μεγαλύτερη εταιρεία υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον κόσμο, σκοπεύουν να υποβάλουν από κοινού προσφορά για έργο υπεράκτιων αιολικών πάρκων 370 μεγαβάτ από το Choshi του νομού Chiba, κοντά στο Τόκιο.

"Έχουμε μια καλή ευκαιρία να κερδίσουμε καθώς έχουμε συγκεντρώσει τεράστια δεδομένα για τον άνεμο καθώς ήδη λειτουργούμε ένα αιολικό πάρκο στην περιοχή και η Orsted διαθέτει εμπειρία στην κατασκευή και ανταλλαγή ανταλλακτικών για αιολικά πάρκα", δήλωσε ο Fubasami.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης