Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Γερμανία θα διαθέσει 500 εκατομμύρια ευρώ για την φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Γερμανία θα διαθέσει 500 εκατομμύρια ευρώ για την φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων
500 εκατομμύρια ευρώ για ιδιωτικά σημεία φόρτισης - 1,5 δις ευρώ για εγχώριες πηγές παραγωγής κυψελών μπαταρίας - 500 εκατ. ευρώ για έρευνα και ανάπτυξη
Το γερμανικό υπουργείο οικονομίας θέλει να διαθέσει 500 εκατομμύρια ευρώ από το πακέτο τόνωσης του Βερολίνου για να υποστηρίξει την ανάπτυξη των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανέφεραν δύο κυβερνητικές πηγές στο Reuters την Τρίτη 9/6/2020.

Το ποσό, μέρος των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που στοχεύει συγκεκριμένα στην επέκταση των υποδομών ηλεκτρικών οχημάτων, θα απευθύνεται σε ιδιώτες χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των νοικοκυριών και των κατασκευαστών, ανέφεραν οι πηγές.

Το Βερολίνο στοχεύει να εγκαταστήσει περίπου ένα εκατομμύριο δημόσια σημεία φόρτισης έως το 2030, από 27.730 επί του παρόντος, ένα βασικό βήμα για την αντιμετώπιση των ανησυχιών των καταναλωτών σχετικά με το φάσμα των αυτοκινήτων με μπαταρία, τα οποία μέχρι τώρα αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,6% των οχημάτων στους γερμανικούς δρόμους.
Αντιμετωπίζει επίσης την κριτική από εταιρείες κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένης της E.ON, οι οποίες έχουν ζητήσει υποστήριξη στα νοικοκυριά εκτός από κίνητρα για δημόσιους φορτιστές, οι οποίοι επιδοτούνται 40-50%.

Το υπουργείο πρότεινε επίσης να δαπανήσει επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ για τη στήριξη την εγχώρια παραγωγή κυψελών μπαταρίας, κάτι που θα υπερδιπλασίαζε τα υπάρχοντα κεφάλαια για το σκοπό αυτό, ανέφεραν οι πηγές.
Τα υπόλοιπα 500 εκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ πρέπει να διατεθούν για έρευνα και ανάπτυξη, πρόσθεσαν οι πηγές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης