Ενέργεια

Το σχέδιο για την ανάπτυξη «πράσινου» υδρογόνου που υιοθέτησε η κυβέρνηση της Γερμανίας

Το σχέδιο για την ανάπτυξη «πράσινου» υδρογόνου που υιοθέτησε η κυβέρνηση της Γερμανίας
Στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση της ικανότητας παραγωγής «πράσινου» υδρογόνου στην Γερμανία στα 5 GW μέχρι τον 2030 και στα 10 GW μέχρι το 2040

Η γερμανική κυβέρνηση υιοθέτησε εθνικό στρατηγικό σχέδιο με στόχο να καταστεί η Γερμανία «ο υπ΄αριθμόν 1 προμηθευτής και παραγωγός υδρογόνου», χάρη σε ένα πρόγραμμα ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη της τεχνολογίας αυτής που θα απαλλάξει την βιομηχανία της από τον άνθρακα και θα δώσει ώθηση στην οικονομία μετά την πανδημία Covid-19.
Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, το υδρογόνο που παράγεται από προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρική ενέργεια θεωρείται κλειδί στην ενεργειακή μετάβαση προς την πράσινη οικονομία.
Το υδρογόνο, το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως σε ορισμένους βιομηχανικούς τομείς όπως η χημική βιομηχανία και ο χάλυβας, επιτρέπει αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, όποια και αν είναι η προέλευσή της.
Επίσης, το υδρογόνο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με κυψέλες καυσίμου δημιουργώντας ελπίδες για την οικολογική μετάβαση στις μεταφορές.
Στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση της ικανότητας παραγωγής «πράσινου» υδρογόνου στην Γερμανία στα 5 GW μέχρι τον 2030 και στα 10 GW μέχρι το 2040.
«Για λόγους ανταγωνισμού και κυρίως για την επίτευξη των κλιματικών της στόχων», η Γερμανία επιδιώκει να γίνει «No. 1» στο ανανεώσιμο υδρογόνο, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την υιοθέτηση του προγράμματος κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης