Πετρέλαιο

EIA: Κατά 5,7 εκατ. βαρέλια αυξήθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου - Υψηλότερα των 41 δολ το brent

EIA: Κατά 5,7 εκατ. βαρέλια αυξήθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου - Υψηλότερα των 41 δολ το brent
Yψηλότερα των 41 δολ το brent και των 39 δολ το crude παρά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Οι τιμές του αργού  επιτάχυναν την πτώση τους σήμερα, αφού η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε αύξηση στα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ κατά 5,7 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 5 Ιουνίου και αύξηση των αποθεμάτων καυσίμων.

Χθες (9/6) το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου δημοσίευσε τα προκαταρκτικά στοιχεία που αφορούν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουνίου, σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε άνοδος κατά 8,4 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου, στα οποία περιλαμβάνονται το ντίζελ και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 4,3 εκατ. βαρέλια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν η άνοδος να περιοριστεί στα 3 εκατ. βαρέλια.

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή και την πορεία των κρουσμάτων παγκοσμίως, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι μία νέα αύξηση των κρουσμάτων θα μπορούσε να επηρεάσει την ανάκαμψη της ζήτησης, η οποία ήδη είναι εύθραυστη.

Σημαντική η συνδρομή του OPEC+

Οι τιμές υποστηρίχθηκαν καθώς ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ), η Ρωσία και άλλοι, γνωστοί ως OPEC+ αποφάσισαν να μειώσουν την παραγωγή του μαύρου χρυσού. Την περασμένη μάλιστα εβδομάδα, τα μέλη του Οργανισμού αποφάσισαν εκ νέου να παρατείνουν μέχρι τα τέλη Ιουλίου τις περικοπές στην παραγωγή τους ώστε να σταθεροποιηθεί η τιμή του πετρελαίου.

Ο ΟΠΕΚ+ ζήτησε επίσης από χώρες όπως η Νιγηρία και το Ιράκ, που είχαν υπερβεί την ποσόστωση τον Μάιο και τον Ιούνιο, να αντισταθμίσουν αυτήν την αύξηση στην παραγωγή τους κάνοντας επιπρόσθετες περικοπές από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης