Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Επιδίωξη της Νιγηρίας να συμμορφωθεί πλήρως στις συστάσεις του OPEC+ ως τα μέσα Ιουλίου

Επιδίωξη της Νιγηρίας να συμμορφωθεί πλήρως στις συστάσεις του OPEC+ ως τα μέσα Ιουλίου
Αισιοδοξία της Νιγηρίας για εκπλήρωση των δεσμεύσεών της - Ο νέος σχεδιασμός

Η συμμόρφωση με τις συστάσεις του OPEC+ και την παραγωγή πετρελαίου αποτελεί προτεραιότητα της Νιγηρίας, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Platts. Ειδικότερα, τα μέσα Ιουλίου είναι ορόσημο για την χώρα, η οποία δεν ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις της.
Η Νιγηρία άντλησε μόλις κάτω από 100.000 βαρέλια ημερησίως πάνω από την ποσόστωσή της για τον Μάιο, επειδή δεν μπορούσε να κλείσει αρκετά γρήγορα τα φρεάτια πετρελαίου της, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ομίλου Nigeria National Petroleum Corp, Mele Kyari.
«Η υπερπροσφορά ήταν λίγο λιγότερο από 100.000 b / d έναντι των συμφωνημένων αριθμών. Δεν είναι κάτι το τόσο φοβερό. Με τους τερματισμούς που θέτουμε σε ισχύ σήμερα θα αποδώσουν καρπούς στα μέσα Ιουλίου» είπε χαρακτηριστικά ο Mele Kyari.

Οι «παραβάτες»

Όταν δημοσιεύθηκαν τα στοιχειά του ΟΠΕΚ για τα επίπεδα παραγωγής του Μαΐου, έδειξαν ότι η Ανγκόλα, το Ιράκ, το Καζακστάν και η Νιγηρία δεν συμμορφώνονταν στις δεσμεύσεις τους. Η Βαγδάτη ήταν ο μεγαλύτερος παραβάτης.
Ριάντ και Μόσχα ανέλαβαν τον ρόλο του «αστυνομικού» και ύστερα από μία εβδομάδα δραματικών διαβουλεύσεων οι τέσσερις παραβάτες έδωσαν τις διαβεβαιώσεις για περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Τα νέα σχέδια

Η κατασκευή νέων διυλιστηρίων και η ανανέωση των υφιστάμενων είναι μια ακόμη επιδίωξη της Νιγηρίας, έτσι ώστε να σταματήσουν οι εισαγωγές βενζίνης. Η Νιγηρία έκλεισε τα τέσσερα διυλιστήρια της με χωρητικότητα περίπου 450.000 b / d στα μέσα Δεκεμβρίου 2019, με την ελπίδα να τα αναβαθμίσει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης