Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

UBS: Ούριος άνεμος για τις αγορές, στις 3.500 μον. ή αύξηση 10% έως Ιούνιο 2021 ο S&P 500

tags :
UBS: Ούριος άνεμος για τις αγορές, στις 3.500 μον. ή αύξηση 10% έως Ιούνιο 2021 ο S&P 500
Ανοδικό θεωρεί πως είναι το trend σε ό,τι αφορά τη Wall Street η ελβετική τράπεζα UBS, ωστόσο όλα εξαρτώνται από το αν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού
Ανοδικό θεωρεί πως είναι το trend σε ό,τι αφορά τη Wall Street και γενικότερα τις χρηματαγορές η ελβετική τράπεζα UBS, η οποία θεωρεί πως ο δείκτης S&P 500, στο αισιόδοξο σενάριο, θα φτάσει τις 3.500 μονάδες μέχρι τον Ιούνιο του 2021.
Με την παγκόσμια κοινότητα να έχει επικεντρωθεί στις εταιρείες βιοτεχνολογίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για την εξεύρεση θεραπείας αλλά και εμβολίου κατά του κορωνοϊού, δεν παρατηρείται η πρόοδος που επιτυγχάνεται σε άλλους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.
Πράγματι, αναδύεται ένας καινούργιος κόσμος ευκαιριών, υποστηρίζει η ελβετική τράπεζα.
Την ίδια στιγμή, η χαλαρή νομισματική πολιτική αλλά κυρίως το κολοσσιαίο πακέτο στήριξης ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ που προανήγγειλε η γερμανική κυβέρνηση γεννούν προσδοκίες για ισχυρή ανάκαμψη και στην Ευρώπη.
Σημειώνεται πως στις ΗΠΑ δημιουργήθηκαν 2,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ανατρέποντας τις δυσοίωνες εκτιμήσεις για ανεργία ύψους 20%.
O άνεμος αισιοδοξίας που πνέει αποτυπώθηκε και στην άνοδο που κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα οι χρηματιστηριακοί δείκτες S&P 500 (+4,9%), Εuro Stoxx 50 (+12,9%) και MSCI Εmerging Markets (+7,8%).
Το σημαντικότερο ράλι εκδηλώθηκε στον MSCI World Value, που αυξήθηκε κατά 7,9%, όπως και στις μετοχές ορισμένων αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες κατέγραψαν άνοδο έως 50%.
Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από το αν θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων από τον Covid-19.
Στο βασικό της σενάριο, η UBS, δεδομένου ότι οι κάποιοι περιορισμοί στις μετακινήσεις θα συνεχίσουν να υφίστανται, αλλά και λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος πως ακόμα και αν βρεθεί εμβόλιο δύσκολα θα είναι διαθέσιμο σε όλους, εκτιμά πως δεν επιβληθεί ξανά lockdown.
Ως εκ τούτου, θα υπάρξει βιώσιμη ανάκαμψη από το γ’ τρίμηνο του 2020, ενώ η κανονικότητα θα επιστρέψει το α’ εξάμηνο του 2021.
Στο αισιόδοξο σενάριο, η ομαλότητα και η ανάκαμψη θα λάβουν χώρα το γ’ τρίμηνο του 2020, χάρη στην ευρεία διεξαγωγή τεστ για τον κορωνοϊό ή σε περίπτωση που υπάρξει ανοσία της αγέλης.
Στο απαισιόδοξο σενάριο, τα lockdowns θα επιστρέψουν, επιβραδύνοντας την πορεία ανάκαμψης μέχρι το 2021.
Οι βασικοί δείκτες είναι 40% πάνω από τα χαμηλά τους, με τον S&P 500 να φτάνει, στο βασικό και το αισιόδοξο σενάριο, τις 3.300 έως 3.500 μονάδες, αντίστοιχα.
Οι οικονομίες θα βρεθούν σε αυτά τα επίπεδα, με τη στήριξη των κυβερνήσεων και των κεντρικών τραπεζών.
Το ράλι στις χρηματαγορές μπορεί να ξεκινήσει από τον κλάδο της πίστης.
Ωστόσο, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί.
Συγκεκριμένα, η UBS θεωρεί πως πρέπει να γίνονται τοποθετήσεις σε επιλεγμένες μετοχές, ότι οι κυκλικές μετοχές και οι εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης θα υπεραποδώσουν, ενώ ελκυστική είναι η επένδυση σε ομόλογα υψηλής απόδοσης, καθώς οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίζουν το πρόγραμμα ανοιχτής αγοράς που ήδη εφαρμόζουν.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης