Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Α. Λιάγκος (Πρόεδρος ΟΛΘ): Μιλά στο ΒΝ για τη φιλοδοξία του να κάνει τη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο λιμάνι των Βαλκανίων

Α. Λιάγκος (Πρόεδρος ΟΛΘ): Μιλά στο ΒΝ για τη φιλοδοξία του να κάνει τη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο λιμάνι των Βαλκανίων
Ο μεταγραφείς από τον ΟΛΠ στον ΟΛΘ Αθανάσιος Λιάγκος μιλά στο ΒΝ για τη φιλοδοξία του να κάνει τη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο λιμάνι των Βαλκανίων
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μπορεί να γίνει το μεγαλύτερο των Βαλκανίων και να προσελκύσει σχεδόν όλο το έργο από τις χώρες των Βαλκανίων.
Τη δήλωση αυτή έκανε στο bankingnews ο νέος εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΛΘ που προέρχεται από τον ΟΛΠ, κ. Αθανάσιος Λιάγκος, ο οποίος αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του από την 1η Ιουλίου μετά την έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων του ΟΛΘ.
Η μετακίνησή του Αθανάσιου Λιάγκου από το ΟΛΠ στον ΟΛΘ που για πολλά και στα δύσκολα χρόνια για τον ΟΛΠ κατείχε θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ως εκπρόσωπος του Δημοσίου, διαμόρφωσε κρίσιμες και χρήσιμες ισορροπίες μεταξύ των ελληνικών κυβερνήσεων και των κινέζων επενδυτών κατά το αρχικό στάδιο  ιδιωτικοποίησης  του ΟΛΠ.  
Η παρουσία του Αθανάσιου Λιάγκου αρχικά στο ΤΑΙΠΕΔ και στη συνέχεια στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς συνέβαλε αποφασιστικά στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της χώρας  και στην αλλαγή αντίληψης αξιοποίησής τους.
Οι βασικοί μέτοχοι του ΟΛΘ δηλαδή η κοινοπραξία South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT)  που κατέχει το 67% των μετοχών  φαίνεται να βρήκε στο πρόσωπο του Αθανάσιου Λιάγκου τον άνθρωπο που μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα σχέδια τους για τον ΟΛΘ.
Η αποχώρηση του Σωτήρη Θεοφάνη από τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου χαρακτηρίζεται ως ένα «βελούδινο διαζύγιο» καθώς παραμένει ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.
Πάντως παράγοντας που γνωρίζει από κοντά το έργο του κ.Λιάγκου εκτιμά ότι οι κινέζοι πιθανόν θα δυσκολευτούν να βρουν το εκείνο το πρόσωπο που θα λύνει τα όποια προβλήματα  θα προκύπτουν ανάμεσα στους επενδυτές και το ελληνικό Δημόσιο παρότι τα  πιο «καυτά» θέματα έχουν αντιμετωπιστεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης