Πετρέλαιο

Ήπια κέρδη στο πετρέλαιο - Έντονοι οι φόβοι των επενδυτών για δεύτερο κύμα κορονοϊού

Ήπια κέρδη στο πετρέλαιο - Έντονοι οι φόβοι των επενδυτών για δεύτερο κύμα κορονοϊού
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά 0,88% στα 38,89 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,61% στα 36,56 δολ. ανά βαρέλι.

Ήπια κέρδη καταγράφει σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου το πετρέλαιο, αντιστρέφοντας τις απώλειες που σημειώθηκαν ενδοσυνεδριακά, με τους επενεδυτές ωστόσο να παραμένουν ανήσυχοι σχετικά με την την πορεία της ζήτησης και την ανάκαμψη της παγκοσμίας οικονομίας.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά 0,88% στα 38,89 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,61% στα 36,56 δολ. ανά βαρέλι.

«Οι τιμές του πετρελαίου έχουν καταγράψει ισχυρή ανάκαμψη, δεχόμενες ώθηση από τα θετικά στοιχεία για τη ζήτηση και τη συνεχιζόμενη συγκράτηση του OPEC+», αναφέρουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της Barclays, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αναμένουμε ο ρυθμός ανάκαμψης να καταγράψει επιβράδυνση, μαζί με την εξισορρόπηση».

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 5,7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουνίου, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για πτώση 3,2 εκατ. σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts.

Αυτό, όμως, που τροφοδοτεί κυρίως το κλίμα πανικού στις αγορές σήμερα είναι η έκρηξη που εμφανίζει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, με τους επενδυτές να φοβούνται ότι οι ΗΠΑ "βλέπουν” ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης