Επικαιρότητα

Στο 1,4 δισ. ευρώ η νέα επιστρεπτέα προκαταβολή - Από 15 έως 22 Ιουνίου οι νέες αιτήσεις

Στο 1,4 δισ. ευρώ η νέα επιστρεπτέα προκαταβολή - Από 15 έως 22 Ιουνίου οι νέες αιτήσεις
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για την επιστρεπτέα προκαταβολή
Από σήμερα 15 Ιουνίου μέχρι και τις 22 Ιουνίου οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα για την επιστρεπτέα προκαταβολή στην πλατφόρμα mybusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν:


■ Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ)

■ Ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν με νόμιμο τρόπο. Εξαιρούνται οι ακόλουθες:

■ Ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανέναν εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Ιουνίου 2020, οι οποίες δεν διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή

■ Επιχειρήσεις που απασχολούσαν περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Ιουνίου 2020

■ Επιχειρήσεις που είναι σε αδράνεια από τον Απρίλιο του 2019 και μετά.

■ Οσες επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση στον α' γύρο (θα αφαιρείται το ποσό που έχουν ήδη λάβει).

Το ποσό της δεύτερης φάσης φτάνει συνολικά το 1,4 δισ. ευρώ και είναι δάνειο του κράτους προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορονοϊό, το οποίο είναι επιστρεπτέο ενδεχομένως μερικά. Αν έναν χρόνο μετά η εταιρεία έχει ακόμη πολύ μεγάλη πτώση τζίρου ή διατηρήσει το προσωπικό της, θα επιστρέψει το 70%-60% του ποσού αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης