Τελευταία Νέα
Παρενέργειες

N. Καρακατσάνη (ΡΑΕ): Η καινοτομία συνεχίζεται παρά τις προκλήσεις του COVID-19

N. Καρακατσάνη (ΡΑΕ): Η καινοτομία συνεχίζεται παρά τις προκλήσεις του COVID-19

Η ενεργειακή μετάβαση απαιτεί τεκτονικές αλλαγές σε κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής μας ζωής, σημειώνει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ν. Καρακατσάνη, μέλος της Ολομέλειας της ΡΑΕ.

«Προϋποθέτει καινοτομία, συμβατές εθνικές πολιτικές, διεθνείς συγκλίσεις, και φυσικά, ισχυρή κοινωνική αποδοχή. Παράλληλα, οι τοπικές συνθήκες παραμένουν σημαντικές.

Στο Monaco, όπου οι χωροταξικοι περιορισμοί είναι αισθητοι, έχουν αναπτύξει μια μακρά παράδοση σε αντλίες θερμότητας, αξιοποιώντας θαλασσινό νερό για τη θέρμανση ή τον κλιματισμό κτιρίων, όπως το εντυπωσιακό μουσείο ωκεανογραφιας και αμφιθέατρα εκδηλώσεων. Είναι αξιοσημείωτο ότι η πρώτη αντλία θερμότητας εγκατασταθηκε το 1963, ενώ σήμερα υπερβαίνουν τις 80.

Ο διάσημος διαγωνισμός καινοτομίας Solar and Energy Boat Challenge προσαρμόζεται φέτος στις προκλήσεις του Covid και θα διεξαχθεί διαδικτυακά. Το ενδιαφέρον για τα επιστημονικά concepts και τις τεχνολογικές εξελίξεις παραμένει ωστόσο, αμείωτο.

Όσες φορές προσκλήθηκα να κάνω κάποια παρουσίαση στο Monaco, επιβεβαίωσα μια γνωστή θεώρηση. Ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό συνδετικό κρίκο σε παγκόσμιο επίπεδο και μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης, παρά τις όποιες ετερογένειες στις αφετηρίες των χωρών» προσθέτει στην ανάρτησή της η κ. Καρακατσάνη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης