Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Αισιοδοξία πετρελαϊκών κολοσσών για αντιστροφή του επενδυτικού κλίματος στο β' 6μηνο του 2020

Αισιοδοξία πετρελαϊκών κολοσσών για αντιστροφή του επενδυτικού κλίματος στο β' 6μηνο του 2020
Η τηλεδιάσκεψη των μελών ήταν μέρος της σειράς «Abu Dhabi CEO Roundtable»

Δεκαέξι από τα κορυφαία ενεργειακά στελέχη του κόσμου πραγματοποίησαν μια τηλεδιάσκεψη συζητώντας για το πόσο έτοιμη είναι η αγορά πετρελαίου να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του λόγω του κορωνοϊού.

«Ο καθένας από εμάς έπρεπε να καθοδηγήσει τους αντίστοιχους οργανισμούς μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ, Sultan Ahmed Al Jaber, ο οποίος είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της ADNOC.

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Βλέπουμε ενθαρρυντικά σημάδια εξισορρόπησης της αγοράς πετρελαίου και της οικονομικής ανάκαμψης. Πιστεύω ότι υπήρξαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν πολύτιμα μαθήματα που όλοι μπορούμε να μοιραστούμε μεταξύ μας σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, αλλά το πιο σημαντικό, πώς να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ευημερία των ανθρώπων μας, την ανθεκτικότητα της επιχείρησής μας και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της βιομηχανίας μας».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco, Amin Nasser, ο Patrick Pouyanne (Total), ο διευθύνων σύμβουλος της BP Bernard Looney, ο διευθύνων σύμβουλος της ENI Claudio Descalzi, η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Occidental Petroleum Vicki Hollub και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Reliance Industries Mukesh Ambani.

Στελέχη ενέργειας από τη Ρωσία, την Κίνα, την Κορέα, την Ιαπωνία, την Αίγυπτο, τη Γερμανία και την Ισπανία συμμετείχαν επίσης στην ιδιωτική συνεδρία μόνο με πρόσκληση, η οποία συντονίστηκε από τον πρόεδρο της IHS, Dan Yergin.

Τα χειρότερα είναι πίσω μας

Ένας ανώτερος αξιωματούχος που παρευρέθηκε στη συνάντηση είπε στο CNBC ότι τα περισσότερα στελέχη συμφώνησαν στο ότι «τα χειρότερα είναι πίσω μας» και «ελπίζουν για ένα ισχυρότερο δεύτερο μισό».
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε καθώς ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα ανακάμψει το επόμενο έτος, αλλά η επιστροφή στα επίπεδα πριν από την κρίση μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια.
«Δεν ξέρουμε τι ισχύει για το μέλλον, πραγματικά δεν ξέρουμε» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BP Looney. Τα σχόλιά του ήρθε μόλις μια ημέρα αφότου η εταιρεία του σημείωσε σημαντικές απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων και απομειώσεις αξίας έως 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο και μείωσε τη μακροπρόθεσμη παραδοχή της τιμής του πετρελαίου για το αργό Brent στα 55  από 70 δολάρια.
«Η αισιοδοξία μας στηρίζεται στην άρση των lockdown» υποστήριξε ο Pouyanne  της Total.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης