Πετρέλαιο

Βάσιμη αισιοδοξία του OPEC+ για συμμόρφωση των μελών του στις προγραμματισμένες περικοπές της παραγωγής πετρελαίου

Βάσιμη αισιοδοξία του OPEC+ για συμμόρφωση των μελών του στις προγραμματισμένες περικοπές της παραγωγής πετρελαίου
Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου

Η πεποίθηση ότι όλα τα μέλη του ΟΠΕΚ θα φθάσουν στις αντίστοιχες ποσοστώσεις παραγωγής τους, εκφράστηκε στην τεχνική επιτροπή του Οργανισμού, σύμφωνα με πληροφορίες του oilprice.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τις συζητήσεις για την πολιτική που ακολουθούν τα πετρελαιοπαραγωγά κράτη και τον αντίκτυπο των περικοπών, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, το Ιράκ, είναι ιστορικά το λιγότερο συμμορφούμενο μέλος του OPEC+.

Ωστόσο, ακόμη και το Ιράκ έχει κάνει σημαντικές περικοπές στις εξαγωγές αργού πετρελαίου αυτή τη φορά. Οι εξαγωγές της χώρας μειώθηκαν κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως, ή κατά 8%, τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου σε σύγκριση με το Μάιο. Αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι το Ιράκ συνεχίζει να βελτιώνεται ως προς τη συμμόρφωσή του με τις περικοπές παραγωγής, χάρη εν μέρει στην ισχυρή ισχυρή πίεση από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία, οι οποίες αρνήθηκαν να συναινέσουν για παράταση κατά έναν ακόμη μήνα των περικοπών παραγωγής.

Σύμφωνα με τις πηγές του ΟΠΕΚ +, το Ιράκ, μαζί με το Καζακστάν, αναμένεται να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους για το πώς θα αντισταθμίσουν τα επιπλέον βαρέλια που παρήγαγαν τον Μάιο και μέχρι στιγμής τον Ιούνιο.

Ανοδική πορεία των τιμών πετρελαίου

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, σημειώνεται σημαντική άνοδος στις τιμές του μαύρου χρυσού, δεδομένου ότι υπάρχουν ρεαλιστικά σενάρια για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις των παραγωγών του Οργανισμού.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +2,84% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 42,69 δολ. ανά βαρέλι.

Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 σημειώνει άνοδο της τάξεως του +1,25% στα 40,09 δολ. ανά βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης