Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Πιέσεις στη Wall Street - Άνοδος πάνω από 1,5% για το πετρέλαιο - Ξεπέρασε τα 1.700 δολάρια ο χρυσός

Πιέσεις στη Wall Street - Άνοδος πάνω από 1,5% για το πετρέλαιο - Ξεπέρασε τα 1.700 δολάρια ο χρυσός
Ο Dow Jones έχασε 207 μονάδες και ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,64%
Με μεικτά πρόσημα έκλεισε τελικά η Wall Street την Παρασκευή 19/6/2020 παρά τα αρχικά κέρδη μετά από αρκετούς τίτλους που εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την επανεμφάνιση του κορωνοϊού και την επιβράδυνση της ανάκαμψης της οικονομίας.

Ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε πτώση 207 μονάδων, ή 0,8%, στις 25872,56 μονάδες αφού κέρδισε έως και 371 μονάδες νωρίτερα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,56% στις 3097,95 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,64% στις 296,50 μονάδες
Ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε 0,03% στις 9946,12 μονάδες.

Η Apple ανακοίνωσεότι κλείνει συνολικά 11 καταστήματα στη Φλόριντα, την Αριζόνα, τη Νότια Καρολίνα και τη Βόρεια Καρολίνα. Όλα τα καταστήματα είχαν ανοίξει από τότε που η Apple τα έκλεισε αρχικά τον Μάρτιο εν μέσω της επιδημίας. Οι μετοχές του τεχνολογικού γίγαντα σημείωσαν πτώση 1,5% μετά την ανακοίνωση. Νωρίτερα την ίδια μέρα, έφτασαν στο υψηλό όλων των εποχών.
Οι μετοχές των εταιρειών κρουαζιερόπλοιων υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση της Cruise Lines International Association ότι αναστέλλονται οι κρουαζιέρες ερόπλοιων από τα λιμάνια των ΗΠΑ, επικαλούμενη τη συνεχιζόμενη κατάσταση με την πανδημία.
Η Norwegian Cruise Line και η Royal Caribbean υποχώρησαν περισσότερο από 7% η καθεμία, ενώ η Carnival έπεσε 6%.
Η Αριζόνα και η Φλόριντα ανέφεραν αύξηση ρεκόρ σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19 την Παρασκευή, καθώς οι πολιτείες συνεχίζουν τη σταδιακή επανέναρξη και την αναβάθμιση των δοκιμών. Εν τω μεταξύ, η Καλιφόρνια ανακοίνωσε την Πέμπτη περισσότερες από 4.000 νέες περιπτώσεις σε μία μέρα, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό ποτέ.

Ο χρυσός

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο καθώς η αύξηση των περιπτώσεων κοροναϊού προκάλεσε ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας που θα μπορούσε να αναγκάσει τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν νέα lockdowns.
Οι τιμές spot του χρυσού σημείωσαν άνοδο 1,1% στα 1.740,79 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια χρυσού στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν 1,3% στα 1.753 δολάρια ανά ουγγιά.
Οι τιμές spot έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012 τον περασμένο μήνα στα 1.764,55 $.
«Υπάρχουν συνεχείς αυξήσεις στο COVID-19 σε ολόκληρη τη Νότια και Νοτιοδυτική Αμερική με αύξηση στο ποσοστό νοσηλείας. ... Αυτό προκάλεσε λίγη ανησυχία για ένα άλλο κλείσιμο, το οποίο ωφελεί τον χρυσό ", δήλωσε ο Jeffrey Sica, ιδρυτής της Circle Squared Alternative Investments.
Περισσότεροι από 8,38 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Παρασκευή, αλλά υποχώρησαν απότομα από τα πρώτα υψηλά λόγω ανησυχιών ότι η συνεχιζόμενη εξάπλωση του κορωνοϊού θα μπορούσε να σταματήσει την οικονομική ανάκαμψη των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι δείκτες αναφοράς αργού ακολούθησαν χαμηλότερα άλλα περιουσιακά στοιχεία, υποχωρώντας από τα υψηλότερα επίπεδα της συνεδρίασης, αφού ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Βοστώνης Eric Rosengren δήλωσε ότι πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερη δημοσιονομική και νομισματική υποστήριξη για την οικονομία των ΗΠΑ.
Περί τις 22: 55 το Brent ενισχυόταν κατά 1,57% στα 42,16 δολ. το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate σημείωνε άνοδο 1,98% στα 39,61 δολάρια το βαρέλι.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης