Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Νέοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) για τη δραστηριοποίηση στην ηλεκτροκίνηση

Νέοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) για τη δραστηριοποίηση στην ηλεκτροκίνηση
Ακολουθεί αναλυτικά η απόφαση της ΑΑΔΕ

Νέοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) προστίθενται στην Εθνική Ονοματολογία Οικονομικών Δραστηριοτήτων για την ηλεκτροκίνηση, μετά τη νέα απόφαση της ΑΑΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία υποδομών φόρτισης αλλά και η διαχείριση του δικτύου αυτού και της ηλεκτρικής ενέργειας που είτε θα διατίθεται για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων, είτε θα επιστρέφεται προς το δίκτυο από τα ηλεκτρικά οχήματα τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν ως μπαταρίες, είναι νέες δραστηριότητες που επιδιώκεται να ρυθμιστούν με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο θεσμοθετεί τέσσερα νέα είδη εταιριών χωρίς να θέτει περιορισμούς ως προς τη δημιουργία τους.

Αναλυτικά:

Πρώτον προβλέπεται η δημιουργία Φορέων Εκμετάλλευσης Υποδομών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Φ.Ε.Υ.Φ.Η.Ο.). Τέτοιος φορέας μπορεί να είναι οποιαδήποτε ατομική επιχείρηση ή νομικό πρόσωπο εγγεγραμμένο στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), με σκοπό την εκμετάλλευση υποδομών φόρτισης.

Η δεύτερη μορφή εταιρίας που δημιουργείται είναι ο Φορέας Σωρευτικής Εκπροσώπησης Φορτίου Ηλεκτρικών Οχημάτων (Φ.Ο.Σ.Ε.Φ.Η.Ο.) που αναλαμβάνει την εκπροσώπηση του φορτίου των Ηλεκτρικών Οχημάτων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων διαχείρισης του φορτίου μέσω συστημάτων απομακρυσμένης εποπτείας και ελέγχου των Υποδομών Φόρτισης.

Τρίτης μορφή εταιρίας είναι ο Πάροχος Υπηρεσιών Ηλεκτροκίνησης (Π.Υ.Η.) διατηρεί συμβατική σχέση τόσο με συνεργαζόμενους Φ.Ε.Υ.Φ.Η.Ο. ή Φ.Δ.Σ. όσο και με χρήστες Η/Ο, βάσει της οποίας καθορίζονται ο τρόπος τιμολόγησης των υπηρεσιών επαναφόρτισης, οι τιμές χρέωσης και οι μέθοδοι ταυτοποίησης και πληρωμής. Επιπλέον, ο Π.Υ.Η. μπορεί να παρέχει πρόσθετες υπηρεσίες σχετιζόμενες με την επαναφόρτιση, όπως εύρεση διαθέσιμων σημείων επαναφόρτισης, πλοήγηση και κράτηση θέσεων, με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των χρηστών.

Τέταρτη μορφή είναι ο Φορέας Διεκπεραίωσης Συναλλαγών (Φ.Δ.Σ.) που διευκολύνει την ανταλλαγή στοιχείων και τη διεκπεραίωση οικονομικών συναλλαγών μεταξύ φορέων της αγοράς. Για τον σκοπό αυτό αναπτύσσει και λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ανταλλαγή δεδομένων, σε πραγματικό χρόνο ή βάσει προγραμματισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, που απαιτούνται για την υποστήριξη της απρόσκοπτης παροχής υπηρεσιών από υποδομές






Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την απόφαση
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης