Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Σε χαμηλό οκτώ ετών οι εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας τον Μάιο

Σε χαμηλό οκτώ ετών οι εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας τον Μάιο
Τον Μάιο, η Ινδία εισήγαγε 3,18 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) πετρελαίου, μείωση περίπου 31% από τον Απρίλιο και περίπου 26% από πριν από ένα χρόνο
Οι εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας τον Μάιο έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2011, καθώς τα διυλιστήρια με έντονες αγορές μειώθηκαν μετά από συνεχή μείωση της ζήτησης καυσίμων, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία από πηγές της βιομηχανίας.
Τον Μάιο, η Ινδία εισήγαγε 3,18 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) πετρελαίου, μείωση περίπου 31% από τον Απρίλιο και περίπου 26% από πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Χτυπημένος από μια απροσδόκητη πτώση της ζήτησης λόγω των lockdown για τον περιορισμό του κορωνοϊού, τα Ινδικά διυλιστήρια τον Απρίλιο γέμισαν δεξαμενές με φθηνότερο πετρέλαιο, πούλησαν επιπλέον φορτία στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για στρατηγικά αποθέματα και δήλωσαν ανωτέρα βία στις εισαγωγές αργού πετρελαίου.

Τα διυλιστήρια, τα οποία κανονικά κάνουν κράτηση φορτίων από έναν έως δύο μήνες νωρίτερα, ανέστειλαν επίσης ορισμένα φορτία που έχουν προγραμματιστεί για φόρτωση τον Απρίλιο.
Τον Μάιο, η Σαουδική Αραβία ήταν ο κορυφαίος προμηθευτής πετρελαίου στην Ινδία για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, αν και οι προμήθειες από το βασίλειο μειώθηκαν κατά σχεδόν 28% από τον Απρίλιο .

Οι εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας από το Ιράκ μειώθηκαν κατά 43% σε περίπου 554.000 bpd, το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

Η πρόσληψη πετρελαίου της Βενεζουέλας τον Μάιο μειώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2011. Η Reliance Industries, η εταιρεία χειριστή του μεγαλύτερου συγκροτήματος διύλισης παγκοσμίως, έλαβε 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τη Βενεζουέλα.

Ένα άλλο ιδιωτικό διυλιστήριο Nayara Energy, που ανήκει μερικώς στη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft, δεν εισήγαγε από την λατινοαμερικάνικη χώρα τον Μάιο, υπό την πίεση των αμερικανικών κυρώσεων κατά της εθνικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA.
Η Βενεζουέλα και άλλες χώρες παραγωγής σε μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ + έχουν συμφωνήσει περικοπές παραγωγής για να σταθεροποιήσουν τις διεθνείς αγορές πετρελαίου.

Το πετρέλαιο από τον Οργανισμό των Εξαγωγών Χωρών Πετρελαίου (ΟΠΕΚ) ως μερίδιο των εισαγωγών της Ινδίας υποχώρησε σε χαμηλό όλων των εποχών στο 71,3%, ενώ το μερίδιο του αμερικανικού πετρελαίου σημείωσε ρεκόρ με άνοδο σχεδόν 8% τον Μάιο.

Οι εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας τον Ιούνιο αναμένεται να ανακάμψουν καθώς τα διυλιστήρια έχουν αυξήσει την επεξεργασία αργού και η ζήτηση ανακάμπτει με τη σταδιακή επανέναρξη των μεταφορών και της βιομηχανικής δραστηριότητας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης