Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρετός διαβουλεύσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης - Συνάντηση Macron με Merkel στις 29/6

Πυρετός διαβουλεύσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης - Συνάντηση Macron με Merkel στις 29/6
Μετά τη συνάντηση του με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί κοινό έδαφος για το Ταμείο Ανάκαμψης
Πυρετός διαβουλεύσεων μεταξύ των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 17 Ιουλίου που αυτή τη φορά αναμένεται να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία.
Τη Δευτέρα (29/6/2020) ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, θα μεταβεί τη Γερμανία όπου και θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο, Angela Merkel.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η πρόταση της Κομισιόν για Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ.
Δεδομένου ότι έχει προηγηθεί η συνάντηση του Macron με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Mark Rutte, ο οποίος θεωρείται ο πιο σκληροπυρηνικός από τους τέσσερις που αντιστέκονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, εκτιμάται ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα ενημερώσει τη Γερμανίδα καγκελάριο για τις θέσεις της Ολλανδίας.
Σημειώνεται ότι πριν και μετά τη συνάντηση με τον Rutte, ο Γάλλος πρόεδρος χρησιμοποίησε χωρίς φειδώ το twitter και έκανε δηλώσεις, εκθειάζοντας πάνω απ’ όλα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
«Πηγαίνω για να ανταλλάξω απόψεις με τον Mark Rutte γιατί και οι δύο μας πιστεύουμε στην αλληλεγγύη, αυτή την αλληλεγγύη που έχτισε την Ευρώπη μας», δήλωσε πριν φτάσει στη Χάγη.
Αποχωρώντας στις 11 το βράδυ μετά από ένα μακράς διάρκειας δείπνο με τον Rutte, ο Macron δήλωσε σχεδόν ικανοποιημένος: «Πάντα καταφέρναμε να συνάψουμε εποικοδομητικές συμφωνίες με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας.
Πιστεύουμε στην Ευρώπη και γνωρίζουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί μαζί.
Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε κοινό έδαφος για ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης