Ενέργεια

Ουγγαρία: Συμφωνία με την Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου

Ουγγαρία: Συμφωνία με την Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου
Θα αγοράζει έως και 6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως μέσω της επέκτασης του αγωγού TurkStream
Η Ουγγαρία συμφώνησε να αγοράσει 6,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από την Gazprom και θα ξεκινήσει συνομιλίες για μια ευέλικτη, μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου με τη ρωσική εταιρεία ενέργειας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI αργά την Τρίτη.

«Στόχος μας είναι να υπογράψουμε τρεις πενταετείς συμφωνίες, οι οποίες επιτρέπουν την ακύρωση της συμφωνίας στο τέλος κάθε πενταετούς περιόδου», δήλωσε ο Szijjarto.

«Αυτό διασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη προσφορά μας και επίσης την ικανότητά μας να διαπραγματευτούμε εκ νέου τη συμφωνία ή να σταματήσουμε εάν εν τω μεταξύ προκύψουν καλύτερες επιλογές ή αλλάξει η διεθνής αγορά ενέργειας».

Η Ουγγαρία προσπαθεί να διαφοροποιήσει τον εφοδιασμό της με φυσικό αέριο τόσο από πλευράς πηγής όσο και διαδρομών μακριά από τις παραδοσιακές ρωσικές αποστολές μέσω της Ουκρανίας, αλλά η πρόοδος είναι αργή καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί εναλλακτικά δίκτυα αγωγών.

Η Ουγγαρία θα αγοράζει έως και 6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως μέσω επέκτασης του αγωγού TurkStream μόλις ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του επόμενου έτους, δήλωσε ο Szijjarto.

Εν τω μεταξύ, η Ουγγαρία συμφώνησε να αγοράσει 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από την Gazprom, με τις αποστολές να είναι ήδη σε εξέλιξη, και άλλα 4,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα να παραδοθούν μεταξύ Οκτωβρίου 2020 και Οκτωβρίου 2021, δήλωσε ο υπουργός.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης