Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΕΙΒ: Χρηματοδότηση 63 εκατ. ευρώ στην Αυστρία για την κατασκευή δύο αιολικών πάρκων

ΕΙΒ: Χρηματοδότηση 63 εκατ. ευρώ στην Αυστρία για την κατασκευή δύο αιολικών πάρκων
Είναι η δεύτερη φορά που η Windkraft Simonsfeld επωφελήθηκε από τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων της ΕΕ

Το χρηματικό ποσό των 63 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την κατασκευή και τη λειτουργία δύο νέων αιολικών πάρκων στην Αυστρία με συνολική χωρητικότητα περίπου 43,6 MW.
Ειδικότερα, ο αυστριακός παραγωγός αιολικής ενέργειας Windkraft Simonsfeld AG, ο οποίος διαχειρίζεται με επιτυχία τα αιολικά πάρκα στην Αυστρία και τη Βουλγαρία από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, θα λειτουργεί τα αιολικά πάρκα Prinzendorf III και Powi V.
Η συνολική ισχύς των αιολικών πάρκων που διαχειρίζεται η Windkraft Simonsfeld ανέρχεται σήμερα σε 202,5 ​​MW.

Ο επιμερισμός των χρημάτων

Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για τα αιολικά πάρκα ύψους 40,9 εκατομμυρίων ευρώ θα υποστηρίζεται από εγγύηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) και θα μεταβεί απευθείας στο Windkraft Simonsfeld.
Το υπόλοιπο δάνειο των 22,1 εκατομμυρίων ευρώ θα παρασχεθεί από την Erste Bank και θα εγγυηθεί η ΕΤΕπ, ενώ η Windkraft Simonsfeld θα συνεισφέρει 21 εκατομμύρια ευρώ για τα αιολικά πάρκα.

Είναι η δεύτερη φορά που η Windkraft Simonsfeld επωφελήθηκε από τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων της ΕΕ.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), πραγματοποιήθηκε μια οικονομική συμφωνία 48 εκατομμυρίων ευρώ τον Ιανουάριο του 2018 για την κατασκευή τριών νέων αιολικών πάρκων με την Windkraft Simonsfeld στην Αυστρία.

«Η προώθηση βιώσιμων, ανταγωνιστικών και ασφαλών πηγών ενέργειας είναι βασικός στόχος πολιτικής. Αυτή η νέα υποστήριξη της ΕΕ για το Windkraft Simonsfeld θα συμβάλει στην υλοποίηση δύο νέων αιολικών πάρκων, φέρνοντας καθαρή ενέργεια σε χιλιάδες περισσότερα νοικοκυριά στην Αυστρία», δήλωσε ο Paolo Gentiloni, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης