Πετρέλαιο

ΗΠΑ: Έσπασαν το ρεκόρ παραγωγής πετρελαίου αλλά με λιγότερες γεωτρήσεις

ΗΠΑ: Έσπασαν το ρεκόρ παραγωγής πετρελαίου αλλά με λιγότερες γεωτρήσεις
Τα κέρδη απόδοσης ανά φρεάτιο επέτρεψαν στους αμερικανούς παραγωγούς να παράγουν περισσότερο πετρέλαιο ακόμη και αν οι γεωτρήσεις μειώθηκαν
Ο αριθμός των ενεργών εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να μειώθηκε το 2019, αλλά ο αριθμός των παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθεί να παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

Τα κέρδη απόδοσης ανά φρεάτιο έχουν επιτρέψει στους αμερικανούς παραγωγούς να εξορύξουν περισσότερα ορυκτά καύσιμα, ακόμη και αν οι μετρήσεις των φρεατίων μειώθηκαν. Για το 2019, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρήγαγαν 12,2 εκατομμύρια bpd πετρελαίου και 111,5 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως αέριο.

Σύμφωνα με το Oil Price εκείνη τη χρονιά, ο μέσος αριθμός ενεργών πλατφορμών έφτασε τις 943 ανά μήνα, με μέσο όρο 1.400 νέα πηγάδια που διατρήθηκαν κάθε μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία των Baker Hughes και IHS Markit αντίστοιχα. Αυτό είναι κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των 45 ετών - ενώ παράλληλα παρήγαγαν ποσότητες ρεκόρ πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο λόγος για αυτό το φαινόμενο; Η οριζόντια διάτρηση, η οποία επιτρέπει στους παραγωγούς να εισέλθουν στο μεγαλύτερο μέρος του σχηματισμού. Ακόμα και από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, το μέσο πλευρικό μήκος ενός οριζόντιου φρεατίου έχει ανέβει από 10.000 πόδια σε 18.000 πόδια πέρυσι, ανέφερε η ΕΙΑ σε νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Αυτή η αύξηση πλευρικού μήκους έχει αντισταθμίσει τον μικρότερο αριθμό γεωτρήσεων.

Αυτά τα οριζόντια φρεάτια είναι πλέον ο κανόνας αντί της εξαίρεσης, αυξανόμενα από το 2% των φρεατίων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1990 σε 75% των φρεατίων που τρυπήθηκαν το 2019.

Για το 2019, η τάση αύξησης της παραγωγής και μείωσης των ενεργών εγκαταστάσεων και των φρεατίων είναι σαφής.
Το 2020 ο αριθμός των ενεργών εγκαταστάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώνεται για 14 συνεχόμενες εβδομάδες, ενώ η παραγωγή υποχωρεί. Ενώ το 2019 ήταν έτος για τις τεχνολογικές εξελίξεις στην αποτελεσματικότητα των γεωτρήσεων, το 2020 ήταν έτος μείωσης της ζήτησης και των τιμών του πετρελαίου για τους παραγωγούς των ΗΠΑ, καθώς τα lockdowns λειτουργούν ενάντια στη βιομηχανία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης