Φυσικό Αέριο

Ρωσία: Συνομιλίες της Gazprom για αύξηση των πωλήσεων φυσικού αερίου στην Κίνα

Ρωσία: Συνομιλίες της Gazprom για αύξηση των πωλήσεων φυσικού αερίου στην Κίνα
Συνομιλίες για αύξηση των ετήσιων ροών φυσικού αερίου προς την Κίνα κατά 6 bcmστα 44 bcm μέσω του αγωγού Power of Siberia
Ο Ρώσος παραγωγός φυσικού αερίου Gazprom βρίσκεται σε συνομιλίες για την αύξηση των ετήσιων ροών φυσικού αερίου προς την Κίνα κατά 6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) στα 44 bcm μέσω του αγωγού Power of Siberia, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Alexei Miller την Παρασκευή 26/6/2020, καθώς η Ρωσία προσπαθεί να ενισχύσει τους δεσμούς με την Ασία.

Η Ρωσία ξεκίνησε τις πωλήσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Power of Siberia στην Κίνα τον περασμένο Δεκέμβριο. Σχεδιάζει να επιτύχει το πλήρες δυναμικό του αγωγού 38 bcm ετησίως έως το 2025.

Ο Miller είπε ότι χάρη στην κατασκευή νέων δρομολογίων, η ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Κίνα μπορεί να φτάσει τα 130 bcm στο άμεσο μέλλον.

Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της Gazprom, ανέφερε ότι η εταιρεία αναμένεται να κλείσει μια συμφωνία για ένα ευρωομόλογο τη Δευτέρα. Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Miller πρόσθεσε ότι η Gazprom ανέμενε ότι τα αποθέματά της φυσικού αερίου θα αντικατασταθούν πλήρως φέτος χάρη στην ανακάλυψη νέων πεδίων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης