Ενέργεια

BMW: Kυψέλες μπαταρίας που παράγονται από ανανεώσιμη ενέργεια για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

BMW: Kυψέλες μπαταρίας που παράγονται από ανανεώσιμη ενέργεια για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Η CATL κατασκευάζει εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών που στοχεύει στην παραγωγή κυττάρων αξίας 60 GWh ετησίως από το 2026 και μετά
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν κυψέλες μπαταρίας που παράγονται χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ένα βήμα που θα αναγκάσει τους μεγαλύτερους προμηθευτές να προμηθεύσουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από άνθρακα.

"Έχουμε πλέον συμβατική συμφωνία με τους κατασκευαστές κυττάρων ότι θα χρησιμοποιήσουν μόνο πράσινη ισχύ για την παραγωγή των κυψελών μπαταρίας πέμπτης γενιάς", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMW Oliver Zipse σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εταιρείας.
Πέρυσι, η BMW παρήγγειλε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ κυψέλες μπαταρίας από την κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών Contemporary Amperex Technology Co (CATL) και τη Samsung SDI.

Η CATL κατασκευάζει ένα εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στην Erfurt της Γερμανίας και έχει ανακοινώσει ότι στοχεύει στην παραγωγή κυττάρων αξίας 60 gigawatt ωρών (GWh) ετησίως από το 2026 και μετά.
Η BMW ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την ηλεκτρική BMW iX3 φέτος και την BMW iNEXT και BMW i4 το επόμενο έτος.

Καθώς αυξάνεται ο όγκος παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων BMW, η χρήση πράσινης ενέργειας θα εξοικονομήσει περίπου 10 εκατομμύρια τόνους CO2 κατά την επόμενη δεκαετία, ανέφερε η BMW, προσθέτοντας ότι αυτό ισοδυναμεί με τις ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται από μια πόλη άνω του ενός εκατομμυρίου κατοίκων .


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης