Ενέργεια

Δεύτερο τρίμηνο απωλειών για την Exxon – Στα 2,3 δισ. δολ αναμένονται οι ζημιές

Δεύτερο τρίμηνο απωλειών για την Exxon – Στα 2,3 δισ. δολ αναμένονται οι ζημιές
Οι δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Exxon σημείωσαν απώλειες λόγω των χαμηλότερων τιμών
Οι επιχειρήσεις παραγωγής και διύλισης πετρελαίου και φυσικού αερίου της Exxon Mobil Corp θα έχουν λειτουργικές απώλειες το δεύτερο τρίμηνο, ανέφερε σε ενημέρωση η εταιρεία την Πέμπτη 2/7/2020, οδηγώντας την σε μια ακόμη τριμηνιαία ζημιά φέτος.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κατά 35% από τον Ιανουάριο, καθώς η πανδημία COVID-19 μείωσε τη ζήτηση και ανάγκασε για εκτεταμένες περικοπές στην παραγωγή. Η Royal Dutch Shell και η BP Plc αποκάλυψαν τεράστιες περικοπές δαπανών και διαγραφές λόγω της πτώσης των τιμών.

Η Exxon είναι αντιμέτωπη με ζημιά 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 57 σεντς ανά μετοχή το τρίμηνο σύμφωνα με εκτιμήσεις της Refinitiv IBES. Θα είναι το δεύτερο τρίμηνο φέτος μετά από έλλειμμα 610 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 31 Ιουλίου.

Η ενημέρωση δεν ανέφερε περικοπές στοιχείων. Ωστόσο, σε μια αλλαγή από προηγούμενες τριμηνιαίες ενημερώσεις, η Exxon σημείωσε ότι η λίστα ενδέχεται να μην περιλαμβάνει όλες τις χρεώσεις.
Η Shell περιέγραψε μια επιβάρυνση έως 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η BP μια μείωση έως και 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια σχετικά με τη ζήτηση πετρελαίου και την υποχώρηση των τιμών.

Οι δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Exxon σημείωσαν απώλειες σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο λόγω των απότομα χαμηλότερων τιμών.
Αυτή η πτώση μείωσε τα λειτουργικά κέρδη της μονάδας μεταξύ 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια και 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η εταιρεία στην ενημέρωση των επενδυτών.

Τα αποτελέσματα της διύλισης θα μειωθούν μεταξύ 800 εκατομμυρίων και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο σχετικά με τα ασθενέστερα περιθώρια και τις διαφορές logistics, ανέφερε.

Το δεύτερο τρίμηνο για όλες τις εταιρείες θα είναι «θλιβερό» λόγω των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, των περιθωρίων διύλισης και της παραγωγής, δήλωσε η Jennifer Rowland, της Edward Jones.
Η Exxon το τελευταίο τρίμηνο μείωσε την παραγωγή έως και 400.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) και τις κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά 30%, μεγάλο μέρος της επιχείρησης σχιστόλιθου.

Οι μετοχές έχουν μειωθεί περίπου 38% φέτος. Αυξήθηκαν 47 σεντς στα 44,18 δολάρια στις προαγορές την Πέμπτη 2/7/2020.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης