Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

O Novak βλέπει μείωση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου από τον Αύγουστο

O Novak βλέπει μείωση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου από τον Αύγουστο
Η κατανάλωση είναι απίθανο να ανακάμψει στο επίπεδο πριν από την κρίση έως το τέλος του 2021 λέει ο ρώσος υπουργός Ενέργειας
Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Alexander Novak δήλωσε την Πέμπτη 2/7/2020 ότι ΟΠΕΚ + αναμένεται να αρχίσει να χαλαρώνει τις μειώσεις της παραγωγής πετρελαίου από τον Αύγουστο, όπως είχε συμφωνηθεί προηγουμένως.

Ανέφερε επίσης ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου ενδέχεται να επιτύχει ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης τον Ιούλιο και θα μπορούσε ακόμη και να αντιμετωπίσει έλλειψη αργού, ενώ η κατανάλωση πετρελαίου ενδέχεται να μην ανακάμψει στα επίπεδα πριν από την κρίση πριν από το τέλος του 2021.

Ο ΟΠΕΚ +, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησε να μειώσει τη συνδυασμένη παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ή περίπου το 10% της παγκόσμιας κατανάλωσης, για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι περικοπές ρεκόρ επρόκειτο να διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου αλλά επεκτάθηκαν έως τον Ιούλιο.
Οι υπουργοί του ΟΠΕΚ + θα συναντηθούν στα μέσα Ιουλίου σε μια ομάδα, γνωστή ως Κοινή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης (JMMC), για να προτείνει το επόμενο επίπεδο περικοπών.

Ο Novak δήλωσε σε διαδικτυακό συνέδριο εμπειρογνωμόνων την Πέμπτη ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για το μέλλον της συμφωνίας.
«Θα έχουμε μερική επανάληψη των πρωτοφανών περικοπών από την 1η Αυγούστου», είπε.

Πηγές του ΟΠΕΚ + δήλωσαν στο Reuters αυτήν την εβδομάδα ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη συζητήσεις σχετικά με την επέκταση των περικοπών ρεκόρ έως τον Αύγουστο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να μειωθούν στα 7,7 εκατομμύρια bpd έως τον Δεκέμβριο.

«Θα δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση, ποια ήταν τα τεχνικά δεδομένα και οι στατιστικές τον Ιούνιο. Έτσι, η τεχνική επιτροπή υπό την αιγίδα του ΟΠΕΚ θα αναλύσει τη συμμόρφωση, την κατάσταση της αγοράς και τις προβλέψεις », δήλωσε ο Novak.

Πρόσθεσε ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για πιθανές αλλαγές στη συμφωνία μεταξύ του ΟΠΕΚ και άλλων παραγωγών.
Ο Novak ανέφερε επίσης ότι οι επενδύσεις στην παγκόσμια ενεργειακή βιομηχανία θα μειωθούν κατά ένα τρίτο φέτος, προσθέτοντας ότι μια επανεμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊών μπορεί να βλάψει τη ζήτηση.

Την Πέμπτη, το υπουργείο Ενέργειας αποκάλυψε ότι η ρωσική παραγωγή πετρελαίου C-RU-OUT μειώθηκε στα 9,32 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιούνιο από 9,39 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Μάιο, κοντά στον στόχο της στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ +, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης