Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επενδύσεις 375 εκατ. ευρώ της E.ON στην Ρουμανία έως το 2023

Επενδύσεις 375 εκατ. ευρώ της E.ON στην Ρουμανία έως το 2023
Οι Delgaz Grid και E.ON Energy Romania απασχολούν 6.400 άτομα και εξυπηρετούν περίπου 3,2 εκατομμύρια πελάτες

Η γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας E.ON δήλωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 375 εκατομμύρια ευρώ στη Ρουμανία κατά την περίοδο 2020-2023, μέσω των δύο τοπικών θυγατρικών της Delgaz Grid και E.ON Energie Romania.

Ειδικότερα, περίπου 210 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν για την αυτοματοποίηση του συστήματος διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό δικτύων και υποσταθμών, την αντικατάσταση μετασχηματιστών και τη σύνδεση νέων καταναλωτών στο δίκτυο, δήλωσε η εταιρεία σε δελτίο τύπου.

Παράλληλα, οι επενδύσεις στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου θα ανέλθουν σε 165 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως για την αντικατάσταση σωλήνων και συνδέσεων, την επέκταση του δικτύου και τη μέτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΟΝ έχει πραγματοποιήσει την χρονική περίοδο 2005-2019 επενδύσεις της τάξεως του 1,1 δις. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρουμανία. Κατά την ίδια περίοδο, η E.ON έχει συνεισφέρει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους στον προϋπολογισμό του ρουμανικού κράτους και των τοπικών κυβερνήσεων.

Τέλος, οι Delgaz Grid και E.ON Energy Romania απασχολούν 6.400 άτομα και εξυπηρετούν περίπου 3,2 εκατομμύρια πελάτες.

Επενδύσεις της εταιρείας στους superchargers

Εκτός από την Tesla, η οποία αναπτύσσει τους δικούς της σταθμούς ταχείας φόρτισης (οι λεγόμενοι superchargers), η Shell, η γαλλική Engie, η γερμανική E.ON, η Volkswagen και η ChargePoint συμπεριλαμβάνονται στις εταιρείες που αναπτύσσουν φορτιστές για ηλεκτρονικά αυτοκίνητα. Σημειώνεται πως η Daimler, η BMW και η Siemens κατέχουν μερίδια στην ChargePoint.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης