Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Στον «δρόμο» της ηλεκτροκίνησης και οι αλυσίδες εστίασης - Η περίπτωση των McDonald's

Στον «δρόμο» της ηλεκτροκίνησης και οι αλυσίδες εστίασης - Η περίπτωση των McDonald's
Τα McDonald's στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν σημεία ταχείας φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα σε νέα drive-thru εστιατόρια

«Πράσινες» στρατηγικές αρχίζουν να υιοθετούν ακόμα και οι αλυσίδες εστίασης, στο πλαίσιο της γενικότερης πρωτοβουλίας όλων των κυβερνήσεων για ενθάρρυνση της ηλεκτροκίνησης.

Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το CNBC, τα McDonald's στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν σημεία ταχείας φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα σε νέα drive-thru εστιατόρια.

Ο γίγαντας του γρήγορου φαγητού συνεργάζεται με μια εταιρεία που ονομάζεται InstaVolt, η οποία ειδικεύεται στην τεχνολογία. Οι υποδομές φόρτισης θα εισαχθούν επίσης σε υπάρχοντα εστιατόρια όπου είναι εφικτό.

Από την πλευρά του, ο Paul Pomroy, διευθύνων σύμβουλος της McDonald's UK & Ireland, αναφέρθηκε στην «αύξηση της όρεξης για ηλεκτρικά οχήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτού του είδους η συνεργασία είναι ένα πραγματικό βήμα προς τα εμπρός για όσους ήδη οδηγούν ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και για άτομα που σκέφτονται να το κάνουν».

Τα «παράπλευρα» οφέλη

Η McDonald's ανέφερε ότι η τεχνολογία ταχείας φόρτισης από την InstaVolt θα μπορούσε να προσφέρει φόρτιση σε επίπεδο 80% μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Παράλληλα, η εταιρεία δήλωσε ότι η συνεργασία της με την InstaVolt θα «αυξήσει την προσβασιμότητα της ταχείας φόρτισης για οδηγούς σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, παρέχοντας ένα δίκτυο αναγνωρίσιμων τοποθεσιών πέρα ​​από πρατήρια καυσίμων, κατοικημένους δρόμους και χώρους εργασίας».

Ο βραχνάς της ηλεκτροκίνησης

Ένα πιθανό εμπόδιο στην υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης ενδέχεται να είναι το άγχος της εμβέλειας, καθώς η φόρτιση είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον εν λόγω τομέα αλλά και την ανάπτυξή του.

Επέκταση του πεδίου ανάπτυξης

Σημαντικά είναι πάντως τα βήματα που πραγματοποιούνται στον τομέα των μεταφορών με αρκετές αλλαγές στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Η Volkswagen ετοιμάζει νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, ενώ τα επόμενα χρόνια θα κατασκευαστούν επίσης ηλεκτρικές εκδόσεις δύο άλλων μεγάλων εμπορικών σημάτων, των Audi και Seat.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης