Ενέργεια

Την Πέμπτη (9/07) η ακρόαση στη Βουλή των 3 προτεινόμενων Χατζηδάκη για τη διοίκηση της ΡΑΕ

Την Πέμπτη (9/07) η ακρόαση στη Βουλή των 3 προτεινόμενων Χατζηδάκη για τη διοίκηση της ΡΑΕ
Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι καθηγητές Θ. Δαγούμας, Δ. Ψυχογυιός και Κ. Τσιμάρας, που προτείνονται για τις θέσεις του Προέδρου, Α’ Αντιπροέδρου και Μέλους της ΡΑΕ, αντίστοιχα
Την Πέμπτη (9/07) θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των καθηγητών Θανάση Δαγούμα, Δημήτρη Ψυχογυιό και Κωνσταντίνο Τσιμάρα, τους οποίους προτείνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ.Χατζηδάκης, για τις θέσεις του Προέδρου, Α’ Αντιπροέδρου και Μέλους της ΡΑΕ, αντίστοιχα.

Μετά από θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής, θα ακολουθήσει ο διορισμός του Πρόεδρου και του Α’ Αντιπρόεδρου με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου και του Μέλους της ΡΑΕ με απόφαση του ΥΠΕΝ.

Ο Θανάσης Δαγούμας είναι Επίκουρος Καθηγητής στην Οικονομική της Ενέργειας και των Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και διευθυντής του Εργαστηρίου Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ίδιου πανεπιστημίου. Έχει εργαστεί –μεταξύ άλλων- ως ανώτερος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Απέκτησε εμπειρία σε ρυθμιστικά θέματα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη θητεία του ως ειδικός επιστήμονας στον Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) και τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ), προκάτοχα σχήματα του ΔΑΠΕΕΠ και του ΑΔΜΗΕ αντίστοιχα. Είναι διδάκτορας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Δημήτρης Ψυχογυιός είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει θητεύσει ως λέκτορας στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος ερευνητής –μεταξύ άλλων- στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στον ΟΠΑΠ, στην ΓΑΙΑΟΣΕ και στο Χρηματιστήριο Παραγώγων. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων για σχεδιασμό και διαχείριση παραγώγων χρηματοπιστωτικών προϊόντων, ανάπτυξη οικονομετρικών μοντέλων κ.α. Κατέχει πτυχίο Μαθηματικών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του (στη Διοίκηση Επιχειρήσεων) και τη διδακτορική του διατριβή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Κωνσταντίνος Τσιμάρας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και εξωτερικός εμπειρογνώμονας στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης. Έχει εργαστεί ως λέκτορας στο Ιόνιο και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και ως επιστημονικός συνεργάτης-εμπειρογνώμων –μεταξύ άλλων- στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα Υπουργεία Εσωτερικών και Τουρισμού και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσιο Δίκαιο από το Universite de Paris 1 (Pantheon-Sorbonne) και διδακτορικού διπλώματος Νομικής από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Κ.Δ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης