Στις 15 Ιουλίου τα εγκαίνια της νέας γραμμής παραγωγής της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ παρουσία πρωθυπουργού

Στις 15 Ιουλίου τα εγκαίνια  της νέας γραμμής παραγωγής της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ παρουσία πρωθυπουργού
Η επένδυση της EΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ που εγκαινιάζει ο Κ.Μητσοτάκης στα Οινόφυτα ακολουθείται από πρόσθετη 100 εκατ ευρώ
Στις 15 Ιουλίου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να γίνουν τα εγκαίνια της νέας γραμμής παραγωγής της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Εγκαίνια που σε μια φάση αναζήτησης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα θα επιδιωχθεί να σηματοδοτήσουν από την πλευρά της κυβέρνησης το ενδιαφέρον της για τη ενίσχυση του βιομηχανικού τομέα της οικονομίας.


Η εταιρία έχει ανακοινώσει ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, πριν το ξέσπασμα της κρίσης του COVID-19 την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πενταετούς επενδυτικού σχεδίου της, ενώ παράλληλα προχωρά στη δεύτερη φάση του έργου.

Δεύτερη επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ

Η επένδυση αφορά στην εγκατάσταση τετραπλού θερμού ελάστρου στη γραμμή παραγωγής έλασης αλουμινίου στα Οινόφυτα.
Πρόκειται για ένα έργο προσαρμοσμένο στις ανάγκες προστασίας του περιβάλλοντος και την παγκόσμια στρατηγική για τη χρήση περισσότερο βιώσιμων, ανακυκλώσιμων, ελαφρύτερων και ενεργειακά αποδοτικότερων υλικών σε σημαντικούς τομείς, όπως η συσκευασία και οι μεταφορές.

Το ύψος της επένδυσης για την εγκατάσταση του θερμού ελάστρου ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ και αυξάνει την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρίας στους 360.000 τόνους ενώ η δεύτερη επένδυση του ψυχρού ελάστρου ύψους 100 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρωθεί την επόμενη διετία, ανεβάζει την παραγωγική δυναμικότητα της στους 500.000 τόνους.

Παραγωγή «πράσινου» αλουμινίου

Εν τω μεταξύ έχει πραγματοποιήσει επένδυση 10 εκατ. ευρώ για την παραγωγή «πράσινου» αλουμινίου, δηλαδή αλουμινίου από σκραπ, αυξάνοντας την παραγωγή κατά 25.000 τόνους στους 40.000 τόνους ή 13% της συνολικής της παραγωγής αλουμινίου.

Οι επενδύσεις της εταιρίας χρηματοδοτούνται με συνδυασμό ταμειακών ροών, τραπεζικής χρηματοδότησης και χρηματοδότησης εμπορικών πιστώσεων. Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου ότι πρόσφατα η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ προχώρησε στην υπογραφή κοινού ομολογιακού δανείου διάρκειας δυο ετών με δυνατότητα παράτασης για δυο ακόμη έτη, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ με την Τράπεζα Πειραιώς.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης