Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Το στρατηγικό σχέδιο της Petronet για τη δημιουργία 1.350 σταθμών διανομής LNG σε αυτοκινητοδρόμους

Το στρατηγικό σχέδιο της Petronet για τη δημιουργία 1.350 σταθμών διανομής LNG σε αυτοκινητοδρόμους
Η Ινδία διαθέτει συνολικά 87 εθνικούς αυτοκινητόδρομους

Την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο υγροποιημένο φυσικό αέριο, εξετάζει η Petronet στην Ινδία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η εταιρεία θα δημιουργήσει 1.350 σταθμούς διανομής LNG σε μεγάλες εθνικές οδούς. H εταιρεία επιδιώκει να ενισχύσει την υποδομή του LNG στους αυτοκινητοδρόμους για τα βαρέα οχήματα. «Έχουμε προγραμματίσει σε τρεις φάσεις την ανάπτυξη του διαδρόμου για LNG» δήλωσε στους αναλυτές ο Vinod K Mishra, διευθυντής οικονομικών, Petronet LNG.

Το χρονοδιάγραμμα

Στην πρώτη φάση, η εταιρεία θα δημιουργήσει 50 σταθμούς σε πέντε κύριους αυτοκινητόδρομους, οι οποίοι περιλαμβάνουν το Δυτικό Διάδρομο και το Νότιο Διάδρομο, έως το 2021. Στη δεύτερη φάση, σχεδιάζει να δημιουργήσει περίπου 300 σταθμούς διανομής LNG σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και στην τρίτη φάση θα δημιουργήσει 1.000 σταθμούς.

Η Ινδία διαθέτει συνολικά 87 εθνικούς αυτοκινητόδρομους που διασυνδέουν την πρωτεύουσα και τις πρωτεύουσες της χώρας μέσω σημαντικών πόλεων. Το συνολικό μήκος των εθνικών αυτοκινητοδρόμων είναι 1,31,000 χλμ.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα συνεργαστούμε είτε με εταιρείες διανομής φυσικού αερίου της πόλης, εταιρείες αγοράς πετρελαίου και άλλους παράγοντες, επειδή η πρόθεσή μας δεν είναι να πάμε πάρα πολύ στο λιανικό εμπόριο, αλλά να βελτιώσουμε τη χρήση του LNG στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας» πρόσθεσε ο Mishra.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης