Φυσικό Αέριο

Ρωσικό πλοίο που μπορεί να ολοκληρώσει τον αγωγό Nord Stream 2 αναχώρησε από λιμάνι της Γερμανίας

tags :
Ρωσικό πλοίο που μπορεί να ολοκληρώσει τον αγωγό Nord Stream 2 αναχώρησε από λιμάνι της Γερμανίας
Το Fortuna έφυγε από το Mukran, όπου αποθηκεύονται σωλήνες για το Nord Stream 2, την Τρίτη και κινείται στα ύδατα της Δανίας
Το ρωσικό πλοίο Fortuna, το οποίο είναι πιθανώς ικανό να ολοκληρώσει τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, αναχώρησε από το γερμανικό λιμάνι Mukran της Βαλτικής Θάλασσας, λίγες μέρες μετά αφότου η Δανία έδωσε το πράσινο φως στο έργο, σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv Eikon την Τετάρτη 8/7/2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το Fortuna έφυγε από το Mukran, όπου αποθηκεύονται σωλήνες για το Nord Stream 2, την Τρίτη και κινείται στα ύδατα της Δανίας. Το Fortuna είναι ένα πλοίο γερανού με σωλήνες που κατασκευάσθηκε το 2010 και πλέει υπό τη ρωσική σημαία.

Ένα άλλο ρωσικό πλοίο, το Akademik Cherskiy, το οποίο είναι επίσης σε θέση να τοποθετήσει σωλήνες, είναι αγκυροβολημένο κοντά στο Mukran.
Η Nord Stream 2 ανέστειλε την κατασκευή του αγωγού μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο στον αγωγό.

Άδεια από τη Δανία

Ο Δανικός Οργανισμός Ενέργειας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επιτρέψει στο έργο της Gazprom να χρησιμοποιεί σκάφη τοποθέτησης σωλήνων με άγκυρες αντί για τα πιο προηγμένα σκάφη που χρησιμοποιούν τεχνολογία αυτοπροσδιορισμού, τα οποία επηρεάζονται από τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Η ελβετο-ολλανδική εταιρεία Allseas, η οποία βρισκόταν στον αγωγό χρησιμοποιώντας δύο πλοία - Pioneering Spirit και Solitaire - διέκοψε τις εργασίες για την αποφυγή κυρώσεων από τις ΗΠΑ.
Η κατασκευή του αγωγού 1.230 χιλιομέτρων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί μια τελική έκταση περίπου 120 χιλιομέτρων στα ύδατα της Δανίας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης