Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΙΕΑ: Αυξάνει την πρόβλεψη ζήτησης πετρελαίου για το 2020 - Η αυστηρή προειδοποίηση

ΙΕΑ: Αυξάνει την πρόβλεψη ζήτησης πετρελαίου για το 2020 - Η αυστηρή προειδοποίηση
Ο Οργανισμός αύξησε τις προβλέψεις του στα 92,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), αυξημένα κατά 400.000 bpd από τις προοπτικές του τον περασμένο μήνα

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) ανέβασε την πρόβλεψη ζήτησης πετρελαίου για το 2020 σήμερα, αλλά προειδοποίησε ότι η εξάπλωση του COVID-19 ενέχει κίνδυνο για τις προοπτικές.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός που εδρεύει στο Παρίσι αύξησε τις προβλέψεις του στα 92,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), αυξημένα κατά 400.000 bpd από τις προοπτικές του τον περασμένο μήνα, επικαλούμενος μια μικρότερη από την αναμενόμενη μείωση του δεύτερου τριμήνου.

«Ενώ η αγορά πετρελαίου έχει σημειώσει αναμφίβολα πρόοδο και σε ορισμένες χώρες μεγάλη, η επιτάχυνση του αριθμού των περιπτώσεων COVID-19 είναι μια ανησυχητική υπενθύμιση ότι η πανδημία δεν είναι υπό έλεγχο και ενέχει τεράστιους κινδύνους» σημείωσε ο ΙΕΑ στη μηνιαία του έκθεση.

Όπως είναι γνωστό, η σταδιακή άρση των lockdowns προκάλεσε μια ισχυρή ανάκαμψη στις παραδόσεις καυσίμων τον Μάιο, τον Ιούνιο και πιθανότατα και τον Ιούλιο, ανέφερε ο IEA. Ωστόσο, η δραστηριότητα διύλισης πετρελαίου το 2020 αναμένεται να μειωθεί περισσότερο από την αναμενόμενη σύμφωνα με τον IEA τον περασμένο μήνα και να αυξηθεί λιγότερο το 2021, ανέφερε.

«Για τα διυλιστήρια, οποιοδήποτε όφελος από τη βελτίωση της ζήτησης είναι πιθανό να αντισταθμιστεί από τις προσδοκίες για πολύ πιο αυστηρές αγορές πρώτων υλών» σημείωσε μεταξύ άλλων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης