Ναυτιλία

Οι τράπεζες της Νότιας Κορέας μείωσαν στα 40,57 δισ. δολ. το πιστωτικό άνοιγμα για τα ναυπηγεία

Οι τράπεζες της Νότιας Κορέας μείωσαν στα 40,57 δισ. δολ. το πιστωτικό άνοιγμα για τα ναυπηγεία
Η μείωση οφείλεται σε μαζικές διαγραφές χρέους στις οποίες προέβησαν οι κορεάτικες τράπεζες με στόχο να βελτιώσουν την χρηματοοικονομική κατάσταση του ναυπηγικού τομέα
Μείωση καταγράφηκε στα πιστωτικά υπόλοιπα 8 τραπεζών της Νότιας Κορέας για το 2016, συγκριτικά με το 2015, για δάνεια που είχαν χορηγήσει στα 3 μεγάλα ναυπηγεία της χώρας -Hyundai Heavy Industries, Samsung Heavy Industries και Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering.
Σύμφωνα με υπολογισμούς της Korea Enterprise Data, το πιστωτικό υπόλοιπο των τραπεζών για το 2016 ανήλθε σε 40,57 δισ.δολ., μείωση κατά 4,67 δισ.δολ. περίπου, σε σχέση με το 2015 (45,26 δισ.δολ.).
Η μείωση αυτή οφείλεται σε μαζικές διαγραφές χρέους στις οποίες προέβησαν οι κορεάτικες τράπεζες με στόχο να βελτιώσουν την χρηματοοικονομική κατάσταση του ναυπηγικού τομέα της Νότιας Κορέας.
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πετρελαϊκός τομέας έχουν επηρεάσει αρνητικά τα ναυπηγεία της Κορέας, στα οποία παρατηρείται μείωση των παραγγελιών για κατασκευή offshore vessels και εξεδρών παραγωγής και αποθήκευσης πετρελαίου.
(Πηγή:Ναυτικά Χρονικά)

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης