Πετρέλαιο

Saudi Aramco: Διευρύνονται οι περικοπές της προμήθειας πετρελαίου στα ασιατικά διυλιστήρια

Saudi Aramco: Διευρύνονται οι περικοπές της προμήθειας πετρελαίου στα ασιατικά διυλιστήρια
Οι αγοραστές στην Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊβάν και την Ινδία ενημερώθηκαν από την Aramco το Σαββατοκύριακο για τις περικοπές της προσφοράς

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Saudi Aramco θα μειώσει τις αποστολές μεσαίου και βαρύ αργού φορτίου τον Αύγουστο (για τέταρτο συνεχόμενο μήνα) σε τουλάχιστον έξι Ασιάτες αγοραστές, ανέφεραν αρκετές πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, σήμερα.

Οι αγοραστές στην Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊβάν και την Ινδία ενημερώθηκαν από την Aramco το Σαββατοκύριακο για τις περικοπές της προσφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι, η Σαουδική Αραβία που θεωρείται ο μεγαλύτερος παραγωγός και μεγαλύτερος εξαγωγέας στον Οργανισμό Πετρελαιοειδών Εξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ), μείωσε την παραγωγή και τις εξαγωγές της για να συμμορφωθεί με μια συμφωνία μεταξύ του ΟΠΕΚ και των συμμάχων, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, για μείωση της παραγωγής κατά ρεκόρ 9,7 εκατομμυρίων βαρέλια ημερησίως από Μάιο έως Ιούλιο.

Η Aramco θα μειώσει τις προμήθειες αργού πετρελαίου της, τύπου Heavy για τον Αύγουστο κατά περίπου 10% του όγκου τους, ενώ οι προμήθειες τύπου Medium μειώθηκαν επίσης, ανέφεραν πέντε από τις πηγές. Αυτοί οι βαθμοί θεωρούνται τα λεγόμενα βαρύτερα αργά λόγω της υψηλότερης πυκνότητάς τους σε σύγκριση με άλλους τύπους πετρελαίου. Ωστόσο, δόθηκε στους αγοραστές η δυνατότητα να αλλάξουν αυτές τις προμήθειες σε ελαφρύτερους βαθμούς αργού, ανέφεραν δύο από τις πηγές. Οι προηγούμενες περικοπές εφοδιασμού της Saudi Aramco στην Ασία επικεντρώθηκαν σε αυτούς τους ακατέργαστους βαθμούς.

Τέλος, η Μικτή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης του ΟΠΕΚ (JMMC) θα συναντηθεί την Τρίτη και την Τετάρτη για να προτείνει το επόμενο επίπεδο περικοπών, αφού η συμμόρφωση στην ομάδα έφτασε το 107% τον Ιούνιο, από 77% τον Μάιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης