Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΗΑΕ: Θέλουν επιστροφή της Λιβύης στην παραγωγή πετρελαίου το συντομότερο δυνατό

ΗΑΕ: Θέλουν επιστροφή της Λιβύης στην παραγωγή πετρελαίου το συντομότερο δυνατό
Επιστροφή της Λιβύης στην παραγωγή αλλά με διασφαλίσεις θέλει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θέλουν να δουν επιστροφή της Λιβύης στην παραγωγή πετρελαίου το συντομότερο δυνατό, αλλά με διασφαλίσεις ότι δεν θα πυροδοτηθούν περαιτέρω συγκρούσεις, ανέφερε σε tweet ανώτερος αξιωματούχος των Εμιράτων τη Δευτέρα 13/7/2020.
Σύμφωνα με το Reuters o Anwar Gargash, υπουργός Εξωτερικών, δεν απάντησε άμεσα στις κατηγορίες της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) την Κυριακή ότι το κράτος του Κόλπου είχε δώσει οδηγίες στις δυνάμεις του να στηρίξουν τον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης για να επιβάλει εκ νέου αποκλεισμό των εξαγωγών πετρελαίου.

Τα ΗΑΕ, μαζί με τη Ρωσία και την Αίγυπτο, στηρίζουν τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του Khalifa Haftar ο οποίος βρίσκεται σε πόλεμο με τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας. Τα ΗΑΕ συνεχίζουν να εργάζονται για άμεση κατάπαυση του πυρός και επιστροφή σε μια πολιτική διαδικασία στη Λιβύη, δήλωσε ο Gargash.

Οι πετρελαιοπηγές και οι εγκαταστάσεις εξαγωγής βρίσκονται κυρίως στο έδαφος που κατέχει το LNA του Khalifa Haftar. Αλλά σύμφωνα με διεθνή συμφωνία το πετρέλαιο μπορεί να εξαχθεί μόνο από την NOC με πληρωμές να πηγαίνουν στην Κεντρική Τράπεζα.

Η NOC επανέλαβε ανωτέρα βία στις εξαγωγές πετρελαίου, αφού το LNA ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο αποκλεισμός θα συνεχιστεί παρά το γεγονός ότι είχε αφήσει ένα δεξαμενόπλοιο να φορτώσει πετρέλαιο από την αποθήκευση.
Δεν ήταν σαφές ποιες διασφαλίσεις θέλουν τα ΗΑΕ, αλλά το LNA είπε ότι θα διατηρήσει τον αποκλεισμό έως ότου τα έσοδα από το πετρέλαιο διοχετεύονται σε έναν νέο τραπεζικό λογαριασμό εκτός της χώρας και στη συνέχεια θα διανεμηθούν περιφερειακά.

Το LNA πρόσθεσε άλλους όρους, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός «διαφανούς μηχανισμού» για την εποπτεία των δημοσίων δαπανών και τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας που εδρεύει στην Τρίπολη.

Η NOC προσπάθησε επίσης να επανεκκινήσει την παραγωγή στο πετρελαιοφόρο πεδίο Sharara, αλλά ανακοίνωσε ότι αυτή η προσπάθεια τερματίστηκε γρήγορα και κατηγόρησε τους Ρώσους μισθοφόρους που αγωνίζονται μαζί με το LNA ότι αναπτύσσονται εκεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης