Πετρέλαιο

Δέσμευση του Ιράκ για 100% συμμόρφωση στις ποσοστώσεις του OPEC+ τον Αύγουστο

Δέσμευση του Ιράκ για 100% συμμόρφωση στις ποσοστώσεις του OPEC+ τον Αύγουστο
Στο 90% το ποσοστό συμμόρφωσης του Ιράκ τον Ιούνιο

Το Ιράκ δεσμεύθηκε να επιτύχει 100% συμμόρφωση με την ποσόστωση του ΟΠΕΚ + τον Αύγουστο και να αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή τον Μάιο και τον Ιούνιο, καθώς ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ συνεχίζει να βελτιώνει την προσήλωσή του στις ιστορικές περικοπές του ΟΠΕΚ +, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου της χώρας στις 13 Ιουλίου.

Ο ιρακινός υπουργός πετρελαίου, Ihsan Ismaael επιβεβαίωσε τη σταθερή δέσμευση του Ιράκ στη συμφωνία του ΟΠΕΚ + και πρόσθεσε ότι το Ιράκ θα βελτιωθεί περαιτέρω ώστε να φτάσει το 100% στις αρχές του επόμενου μήνα και δεσμεύτηκε να αποζημιώσει τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο για την υπερπαραγωγή τον Μάιο και τον Ιούνιο».

Ο Σαουδάραβος υπουργός Ενέργειας επαίνεσε τη συμμόρφωση του Ιράκ τον Ιούνιο, η οποία έφτασε σχεδόν το 90% σύμφωνα με δευτερεύουσες πηγές και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου του ΟΠΕΚ θα συνεχίσει να βελτιώνει το επίπεδο συμμόρφωσής του.

Σταθερότητα πετρελαίου

«Οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι οι προσπάθειες των χωρών του ΟΠΕΚ + για την επίτευξη περικοπών παραγωγής, όπως αναφέρεται στη συμφωνία. Θα ενισχύσουν τη σταθερότητα της αγοράς πετρελαίου και θα συμβάλουν στην επιτάχυνση της εξισορρόπησης των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου» δήλωσαν από κοινού οι δύο υπουργοί.

Όπως ορίζει η συμφωνία, η Αγκόλα, το Ιράκ, το Καζακστάν και η Νιγηρία δεσμεύτηκαν να αντισταθμίσουν την έλλειψη συμμόρφωσής τους τον Μάιο και τον Ιούνιο με επιπλέον περικοπές στις ποσοστώσεις τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης