Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Goldman Sachs, Morgan Stanley, J P Morgan: Η Wall Street αδιαφορεί για το ποιος είναι ο επόμενος πρόεδρος

Goldman Sachs, Morgan Stanley, J P Morgan: Η Wall Street αδιαφορεί για το ποιος είναι ο επόμενος πρόεδρος
Κατά την Goldman Sachs η προεδρία Biden ίσως αποδειχθεί καλή για την οικονομία και τις μετοχές
Η Wall Street αδιαφορεί για το ποιος είναι ο επόμενος πρόεδρος, παραμένει θετική για τις μετοχές είναι το συμπέρασμα της Goldman Sachs, J P Morgan και Morgan Stanley.
Η θετική ψυχολογία δεν πτοείται παρ΄ ότι θα έπρεπε.
Αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού κανένα πρόβλημα οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι.
Ανεργία σε υψηλά επίπεδα ετών κανένα πρόβλημα οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι.
Ο Biden θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου, ακυρώνοντας τη φορολογική μεταρρύθμιση του Trump  και αυξάνοντας τους εταιρικούς φόρους από 21% σε 28%, με αποτέλεσμα πτώση στα εταιρικά έσοδα μετά φόρων;
Επίσης κανένα πρόβλημα.
Η Goldman αποκάλυψε πριν από ένα μήνα ότι οι πελάτες της ανησυχούσαν λόγω της πιθανότητας να εκλεγεί δημοκρατικός Πρόεδρος στις ΗΠΑ και υπολόγισε ότι θα μειωθούν τα κέρδη ανά μετοχή EPS από το S&P το 2021 περίπου 20 δολάρια.
Ωστόσο εσχάτως η Goldman έχει καταστεί αισιόδοξη – Bullish για τις μετοχές.
Ωστόσο, δεδομένου ότι αρκετοί επενδυτές παρέμειναν δύσπιστοι ότι η νίκη του Biden θα επέτρεπε τη συνέχιση της τρέχουσας ανάκαμψης στις αγορές, η Morgan Stanley σε νέα έκθεση της υποστηρίζει ότι ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τον Νοέμβριο στις αμερικανικές εκλογές, παραμένει αισιόδοξη για τις μετοχές.
Στις 21 Ιουνίου 2020 η Morgan Stanley υποστήριξε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα παραμένουν αβέβαια, αλλά πιστεύουμε ότι η επίδρασή τους στις τρέχουσες πολιτικές επιλογές και τις μελλοντικές στρατηγικές επιτρέπουν θετικό κλίμα για τις μετοχές.
Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο πρόεδρος, δεν θα επιτρέψει η FED πτώση των μετοχών.
Πρόσφατα η JPMorgan ισχυρίστηκε ότι η ατζέντα του Biden που υποστηρίζεται από ένα Δημοκρατικό Κογκρέσο είναι λιγότερο απειλητική στο σύνολό της από ότι έχει εκτιμηθεί.
Μάλιστα η J P Morgan υποστηρίζει ότι οι πολιτικές του Biden θα αποδειχθούν ευνοϊκές για τις μετοχές, τονίζοντας ότι το δημοσιευμένο πρόγραμμά του Biden συνεπάγεται σαφή στήριξη στα εταιρικά κέρδη ώστε να αυξηθούν οι φόροι, αλλά με ενδεχόμενες αντισταθμίσεις όπως η αναδιανομή σε νοικοκυριά χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, θέσπιση υψηλότερου ελάχιστου μισθού και ευρύτερη κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και δαπάνες για τις υποδομές.
Η JPMorgan προέβλεψε επίσης ότι ο Biden θα "εγγυόταν" μια λιγότερο μαχητική εξωτερική πολιτική μειώνοντας την αστάθεια, αν και οι πιθανότητες ανατροπής των δασμών σε Ευρώπη και Κίνα δεν είναι μεγάλες.  
Για την J P Morgan οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα είναι ουδέτερες.
Κατά την J P Morgan οι επενδυτές παραμονές των εκλογών θα εστιάσουν στα απτά δεδομένα π.χ. αύξηση εταιρικών φόρων σε σχέση με τα λιγότερο απτά όπως εξωτερική και τιμολογιακή πολιτική.
Κατά την Goldman Sachs η προεδρία Biden ίσως αποδειχθεί καλή για την οικονομία και τις μετοχές.
Το κυρίαρχο ζήτημα της αγοράς μέχρι στιγμής ήταν η πρόταση του Biden να αντιστρέψει την φορολογική πολιτική του Trump που μείωσε τους φορολογικούς συντελεστές από 35% σε 21%.
Κατά την Goldman Sachs υπάρχει μια καλή πιθανότητα οποιαδήποτε αλλαγή να είναι φορολογικά ουδέτερη και θα μπορούσε επίσης να γίνει σταδιακά, οπότε ο πλήρης αντίκτυπος στην αγορά θα εξαρτηθεί από ποια άλλα μέτρα θα συνοδεύουν την αύξηση των φορολογικών συντελεστών.
Με λίγα λόγια, αγνοήστε την αύξηση των φόρων στις επιχειρήσεις και εστιάστε στο γεγονός ότι οι δημοκρατικοί πρόκειται να αναλάβουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, επιστρέφοντας την πολιτική των ΗΠΑ "στο φυσιολογικό" και διαβεβαιώνοντας ότι λειτουργεί ο μηχανισμός ανακατανομής του πλούτου στα επίπεδα προ Trump.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/biden%20tax%20reform%20impact_6.jpg?itok=Vm78rz_8
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/democratic%20sweep.jpg?itok=tYyql1kW

www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης