Διεθνή

Sanchez (Ισπανία) για Ταμείο Ανάκαμψης: Όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες για τη συμφωνία

Sanchez (Ισπανία) για Ταμείο Ανάκαμψης: Όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες για τη συμφωνία
Την ανάγκη για επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης επεσήμανε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας
Για «δύσκολες ώρες ενόψει» έκανε λόγο ο Ισπανός πρωθυπουργός, Pedro Sanchez, μετά τη συνάντηση του με τον Σουηδό ομόλογο του Stefan Lofven, λίγα 24ωρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής (17/7/2020).
«Έχουν διαφορετικές απόψεις όσον αφορά την απάντηση σε αυτή την κρίση, αλλά έχουμε κοινό στόχο» δήλωσε ο Sanchez κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σουηδία.
«Εάν καθυστερήσουμε την "απάντηση", καθυστερούμε την ανάκαμψη και η κρίση θα επιδεινωθεί.
Όλοι πρέπει να κάνουμε κάποιες θυσίες για την επίτευξη συμφωνίας» συμπλήρωσε.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά επαφών ώστε να μεταπείσουν τη Σουηδία, την Ολλανδία, την Αυστρία και τη Δανία και να συμφωνήσουν στην πρόταση της Κομισιόν για Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ.
Ερωτηθείς για τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας τον Ιούλιο, ο Lofven απάντησε: «Είναι περίπλοκο.
Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι περίπλοκο και θα είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι αδύνατο», ενώ συμπλήρωσε: «πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για αλλαγή και αυτό πρέπει να είναι και από τις δύο κατευθύνσεις.
Αλλά ταυτόχρονα όλες οι χώρες έχουν τα όριά τους.
Πρέπει λοιπόν να βρούμε μια γέφυρα».
Επισημαίνεται ότι η πρόταση της Κομισιόν έχει τη στήριξη της Γερμανίας και της Γαλλίας αλλά και των νότιων χωρών, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης