Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

tags :
ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ
Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 7,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 10 Ιουλίου σε 531,7 εκατομμύρια βαρέλια
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και εξευγενισμένων προϊόντων των ΗΠΑ μειώθηκαν απότομα την περασμένη εβδομάδα εν μέρει λόγω της αξιοσημείωτης πτώσης των εισαγωγών αργού, ανακοίνωσε την Τετάρτη 15/7/2020 η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 7,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 10 Ιουλίου σε 531,7 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 2,1 εκατ. βαρέλια. Η μείωση οφείλεται στην απότομη πτώση των εισαγωγών, η οποία μειώθηκε κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), ανέφερε η ΕΙΑ.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν 48 σεντ, ή 1,2%, στα 40,80 $ το βαρέλι

Οι αμερικανικές εισαγωγές πετρελαίου από το Μεξικό επέστρεψαν σε πιο συνηθισμένα επίπεδα στα 490.000 bpd την τελευταία εβδομάδα, μετά από μια εκπληκτική άνοδο σε υψηλό οκτώ ετών την προηγούμενη περίοδο.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για πτώση 643.000 βαρελιών.

Η ζήτηση βενζίνης, εν τω μεταξύ, μειώθηκε καθώς περισσότερες πολιτείες των Η.Π.Α. επανέφεραν lockdowns, καθώς οι περιπτώσεις και οι θάνατοι κορωνοϊού αυξάνονται εκ νέου. Συνολικά, η βενζίνη που πωλήθηκε τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες είναι 9% χαμηλότερη από την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

«Ο αριθμός ζήτησης βενζίνης είναι πολύ αδύναμος και με την επιδείνωση της κατάστασης του κοροναϊού, θα επιδεινωθεί μόνο. Αυτό θα είναι ένα βάρος στην αγορά και αυτό είναι όλο και περισσότερο επικεντρωμένο σε όλους », δήλωσε ο John Kilduff, της Again Capital στη Νέα Υόρκη.

Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 453.000 βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για αύξηση 1,5 εκατομμυρίων βαρελιών. Ωστόσο, τα αποθέματα αποσταγμάτων της Ακτής του Κόλπου αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε 58,6 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης