Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Λουκέτο» σε όλους τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα επιδιώκει η EDP ως το 2021

«Λουκέτο» σε όλους τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα επιδιώκει η EDP ως το 2021
Στροφή της EDP στις ΑΠΕ και απαλλαγή από τον άνθρακα

Νέες συνήθειες αρχίζει να ενσωματώνει στο χαρτοφυλάκιό της, η πορτογαλική εταιρεία παραγωγής διανομής και προμήθειας ρεύματος. Ειδικότερα, εξετάζει αξιολογεί την ανάπτυξη έργων παραγωγής πράσινου υδρογόνου και αποθήκευσης ενέργειας.

Μάλιστα, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κλείσει όλους τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα στην Ιβηρική Χερσόνησο τον Ιανουάριο του 2021. Το σχέδιό της να βάλει λουκέτο σε αυτούς τους σταθμούς, εντάσσεται στη συνολική της στρατηγική περί απαλλαγής από τον άνθρακα και ενίσχυσης της παραγωγής ενέργειας μέσω των ΑΠΕ.

Οι επόμενες κινήσεις

Παράλληλα, εξετάζεται ενδελεχώς η ανάπτυξη ενός έργου παραγωγής πράσινου υδρογόνου στο Sines, ως εταίρος με άλλες εταιρείες. Προετοιμάζεται επίσης να κλείσει τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας άνθρακα Soto de Ribera 3 και Abono στην Ισπανία. Το προηγούμενο εργοστάσιο δεν παρήγαγε ενέργεια για περισσότερο από ένα χρόνο και η EDP διερευνά τις καλύτερες επιλογές για την ανάπτυξη ενός έργου αποθήκευσης ενέργειας στην ίδια τοποθεσία.

Ο Miguel Stilwell d'Andrade, Αναπληρωτής Εκτελεστικός Πρόεδρος της EDP δήλωσε: «Πέρυσι, είδαμε μια αναπόφευκτη μείωση των προοπτικών κερδοφορίας των σταθμών παραγωγής ενέργειας από άνθρακα, με το αυξανόμενο κόστος των εκπομπών CO2 και πιο ανταγωνιστικών τιμών για το φυσικό αέριο. Η EDP εγγυάται επίσης ότι θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προς όλους τους εργαζομένους της και θα συνεργαστεί για την κατάρτιση και την επαγγελματική τους ένταξη».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης