Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στα σκαριά η κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στο Βιετνάμ

Στα σκαριά η κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στο Βιετνάμ
To αιολικό πάρκο θα τεθεί σε ισχύ το γ' τρίμηνο του 2021

Επεκτείνει το ενεργειακό της αποτύπωμα στο Βιετνάμ η AC Energy, ενεργειακή εταιρεία των Φιλιππίνων, καθώς σε συνεργασία με την AMI Renewables  θα κατασκευάσουν το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της περιοχής.

Ειδικότερα, η συνολική του ισχύς θα είναι 210 MW και θα τεθεί σε λειτουργία το γ’ τρίμηνο του 2021.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε το μεγαλύτερο αιολικό έργο για το Βιετνάμ. Χαρούμενοι επίσης και για το γεγονός ότι μεταβαίνουμε σε ένα χαρτοφυλάκιο χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και εργαζόμαστε για τον στόχο μας να επιτύχουμε 5.000 MW ανανεώσιμης ισχύος έως το 2025» είπε χαρακτηριστικά ο Eric Francia, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AC Energy.

Το έργο, το οποίο θα έχει 2 φάσεις των 109,2 MW και 100,8 MW, θα χρησιμοποιεί ανεμογεννήτριες από την Vestas Asia Pacific, ενώ η AC Energy θα «τρέξει» τον κατασκευαστικό σχεδιασμό.

Από την πλευρά της AMI Renewables, ο πρόεδρός της, Nguyen Nam Thang υπογράμμισε ότι: «Eίμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε την εποικοδομητική συνεργασία μας με την AC Energy να συμβάλλει στην ενεργειακή ανάπτυξη του Βιετνάμ, η οποία είναι απαραίτητη για την οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης