Πετρέλαιο

Θα αυξηθεί προσεχώς η παγκόσμια ζήτηση του αργού σύμφωνα με τον Novak

Θα αυξηθεί προσεχώς η παγκόσμια ζήτηση του αργού σύμφωνα με τον Novak
Οι συμμετέχοντες στη συμφωνία οι οποίοι δεν μπόρεσαν να τηρήσουν κατά γράμμα τις περικοπές τον Μάιο και τον Ιούνιο, όπως το Ιράκ, θα καλύψουν με περικοπές την υπερπαραγωγή τους

Σημαντική ανάκαμψη θα παρουσιάσει η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, της τάξεως του 10%, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, Αlexander Novak.
Αυτή η ζήτηση, σύμφωνα με τον υπουργό, μειώθηκε κατά 25% τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τα επίπεδα της ζήτησης πριν από την εμφάνιση του ιού, προκαλώντας σημαντικούς αποκλεισμούς στην αγορά, συμπεριλαμβάνοντας τους κορυφαίους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η συμφωνία του OPEC+

Οι υπουργοί Ενέργειας των 23 χωρών, υπό την άτυπη ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας (που δεν ανήκει στον OPEC, αλλά μόνον στο ευρύτερο σχήμα του OPEC+) αποφάσισαν να μειώσουν από τον Αύγουστο και μέχρι το τέλος του 2020 την ημερήσια περικοπή της συνολικής παραγωγής τους από τα 9,7 εκατ. στα 7,7 εκατ. βαρέλια, λόγω των σημαδιών βελτίωσης της κατάστασης στην αγορά.

Οι συμμετέχοντες στη συμφωνία οι οποίοι δεν μπόρεσαν να τηρήσουν κατά γράμμα τις περικοπές τον Μάιο και τον Ιούνιο, όπως το Ιράκ, θα καλύψουν με περικοπές την υπερπαραγωγή τους.

Ο ΟΠΕΚ προειδοποίησε, ωστόσο, ότι ένα άλλο πιθανό κύμα του κορονοϊού - ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες - θα συνεχίσει να περιορίζει τη ζήτηση.

Η πλευρά της Ρωσίας

Η Ρωσία, ως μέρος του ομίλου OPEC+, εξέδωσε προειδοποίηση για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, δηλώνοντας ότι το επιπλέον πετρέλαιο που παράγεται από τις χώρες μέλη του Οργανισμού τον Αύγουστο θα καταναλώνεται εγχώρια από κάθε χώρα και δεν θα εξάγεται. Ο Novak επιμένει ότι η Ρωσία θα είναι σε θέση να καταναλώσει οποιαδήποτε επιπλέον παραγωγή για τον Αύγουστο.

Η αυξημένη παραγωγή του OPEC + που ξεκινά τον Αύγουστο αναμένεται να διαρκέσει έως τον Δεκέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης